Реал Мадрид се изправя срещу защитаващия титлата си Анадолу Ефес

...
Реал Мадрид се изправя срещу защитаващия титлата си Анадолу Ефес
Коментари Харесай

Време е за големия финал! Анадолу Ефес ще защитава трона в Евролигата срещу Реал Мадрид

Реал Мадрид се изправя против защитаващия купата си Анадолу Ефес в огромния край на Евролигата. Сблъсъкът в „ Щарк Арена” в Белград е довечера от 20:00 часа и ще се излъчва онлайн по MAX Sport 1.

В полуфиналите турският гранд се оправи с коравия тим на Олимпиакос, побеждавайки го със 77:74. От своя страна „ кралете” удариха безконечния зложелател Барселона с 86:83, откакто губеха с 11 точки на почивката.

Във финала през предишния сезон Анадолу Ефес се наложи над каталунците за историческа първа купа в шампионата, а в този момент ще би трябвало да пази оценката си против другия гранд от Испания – Реал.

Отборът на Ергин Атаман стартира нерешително сезона и до последно беше в битката за класиране в плейофите. Там бе отстранен Олимпия Милано за класиране във финалната четворка. Постепенно двете огромни звезди на Анадолу Ефес – Шейн Ларкин и Василие Мицич, влязоха във форма, с цел да може точно във финалния шампионат в Белград да са в оптимална такава.

Реал Мадрид влиза във финала в серия от 10 следващи победи във всички шампионати. „ Белите” нямаха никакви проблеми против Макаби Тел Авив в полуфиналите, печелейки серията в три дуела. Тимът на Пабло Ласо е извънредно уравновесен, като всеки всред Гершон Ябуселе, Валтер Тавареш, Фабиен Касьор, Габриел Дек, Алберто Абалде и Серхио Люл може да сътвори огромни проблеми на днешния противник.

В постоянния сезон двата тима си размениха по една домакинска победа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР