Реал Мадрид показа защо е Краля на Европа“ и не

...
Реал Мадрид показа защо е Краля на Европа“ и не
Коментари Харесай

Кошмар за Ливърпул! Бензема прати Реал на четвъртфинал

Реал Мадрид сподели за какво е „ Краля на Европа “ и не остави шансове на Ливърпул да сътвори знамение в 1/8-финала реванш от Шампионската лига. „ Кралете “ записаха втори триумф над „ мърсисайдци “, побеждавайки с 1:0 и на „ Сантяго Бернабеу “ след гръмкото 5:2 посред „ Анфийлд “.

Така „ лос бланкос “ се класираха на ¼-финалите в най-комерсиалния клубен шампионат с общ резултат 6:2 и не престават похода си към 15-ти трофей в конкуренцията. Същевременно с това Реал Мадрид се трансформира и в същински призрачен сън за Ливърпул в Шампионската лига, откакто завоюва седем от последните 8 мача сред двата отбора, написа gol.bg.
-->
Новата победа за „ кралете “ донесе Карим Бензема с попадение в 78-ата минута. Малко по-късно той се контузи и напусна терена. Двата отбора изнесоха извънредно зрелищен мач, в който домакините заслужиха успеха. Те изпуснаха много повече повече, като един път треснаха и гредата след удар на Камавинга, а Алисон направи чудеса от смелост под рамката.

Ливърпул трябваше да опита да навакса изоставането си от 3 гола. Поради тази причина Юрген Клоп стартира мача с 4-ма нападатели – Салах, Нунес, Гакпо и Жота. Това обаче не оказа помощ на гостите да създадат знамение.

Сблъсъкът на „ Сантяго Бернабеу “ стартира с лудо движение. Още преди да е изтекла 3-ата минута Кроос изведе Бензема самичък против Алисон, само че бразилският вратар на мърсисайдци се оправи. Оказа се обаче, че голаджията на „ лос бланкос “ е бил в състояние на засада.

Гостите дадоха отговор с удар на Нунес в 7-ата минута. Салах изведе уругваеца, само че Куртоа сподели забележителна класа и мазета.

Постепенно Реал заигра по-добре и очевидно имаше самодейността. В 14-ата минута домакините едвам не откриха резултата след страхотна акция. Рюдигер смъкна с глава към връхлитащия Винисиус Жуниор, който стреля от близко, само че Алисон вълшебен отрази.

Едуардо Камавинга също нямаше късмет в 20-ата минута. Френският халф насочи снаряд от над 20 метра, само че топката тресна напречната греда, откакто Алисон отклони кълбото с върха на пръстите си.

Последваха нови две благоприятни условия за Краля на Европа. Шут на Модрич профуча около вратата, а по-късно Бензема изведе Винисиус самичък против голкийпъра на англичаните, само че още веднъж не се стигна до попадение в мрежата на гостите. При втората обстановка обаче имаше засада.

Ливърпул се посъбуди и отговори с нов удар на Нунес, избит в корнер от Куртоа. След това Алисон се оправи с нов изстрел на сънародника си Винисиус. Следващото по забавно състояние бе за гостите, само че Куртоа се оправи с удара на Гакпо.

След почивката отново Реал стартира по-настъпателно. Бензема изведе Валверде очи в очи с Алисон, само че стражът още веднъж избави. Уругваецът стигна първи до топката и  я върна към Бензема, който също не съумя да прати топката в мрежата след поредна добра интервенция на бразилския вратар.

Ливърпул по този начин и не намираше път към вратата на Куртоа. Вместо това домакините продължиха да основават напрежение пред тази на мърсисайдци. В 69-ата минута Винисиус навърза трима играчи на гостите и пусна към Бензема в пеналта, само че Карим би над вратата.

Минималните шансове на Ливърпул за поврат се изпариха в 78-ата минута, когато Реал Мадрид откри резултата. Едуардо Камавинга откри Карим Бензема с изумителен пас, французинът не си овладя добре топката и Ван Дайк се намеси, само че много нерешително, кълбото стигна до Винисиус, който въпреки и подхлъзнал се, съумя да откри Бензема, а той на празна врата нямаше по какъв начин да сбърка и вкара за 1:0.

Лошата е, че по-късно французинът изпита болки в крайници и три минути по-късно бе сменен наложително от Родриго.

До края Ливърпул по този начин и не откри сили най-малко да вкара гол и се сбогува с шампионата през тазгодишното му издание. Вместо това Реал едвам на направи успеха си по-изразителна.

В добавеното време на срещата " лос бланкос "  организира отлична офанзива. Родриго стреля, само че ударът му бе блокиран от  Цимикас. Бразилецът предяви претенции за дузпа. Ситуацията въпреки всичко да бе преразгледана от ВАР и персонално реферът Феликс Цвайер я прегледа на монитора, след което отсече, че няма причина да даде даде углавен удар за домакините.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР