Реал Мадрид не успя да победи Райо Валекано на Сантяго

...
Реал Мадрид не успя да победи Райо Валекано на Сантяго
Коментари Харесай

Реал Мадрид не успя да победи Райо Валекано и сдаде първото място в Ла Лига

Реал Мадрид не съумя да победи Райо Валекано на " Сантяго Бернабеу ". Двубоят от 12-ия кръг на Ла Лига приключи при 0:0.

През първото попадение " лос бланкос " бе по-активният тим и на няколко пъти играчите на Анчелоти бяха покрай гол, само че подобен не падна..През второто полувреме домакините продължиха да изпускат и по този начин срещата завърши с нулево тъждество. 

Реал Мадрид взе единствено точка и сдаде първото място в испанския шампионат. Жирона оглави класирането с 31 точки, до момента в който " лос бланкос " остават втори с 29 пункта. С 27 точки пък е третият Барселона.

Още в 6-ата минута Феде Валверде остана самичък против стража на Райо след неточност на гостите. Уругваецът напредна, само че не съумя да преодолее Димитриевски.

Пет минути по-късно Джуд Белингам тормози всички почитатели на " лос бланкос ", откакто остана на земята след конфликт. Лекарите се намесиха, а англичанинът въпреки всичко съумя да се изпревари и да продължи игра.

Домакините също позволиха неправилност в 13-ата минута, Гарсия загуби топката и това даде първият късмет за градския противник. Де Томас обаче стреля настрана от вратата.

Две минути по-късно Лопес бе изведен отляво след кръстосан пас в центъра. Той напредна в пеналтерията, само че изстрелът му по земя бе доста разочароващ и не откри задачата.

Хоселу имаше късмет да вкара в 26-ата минута, откакто първи стигна до центриране и стреля с глава. Изпълнението му обаче не бе тъкмо. Секунди по-късно той опита и с шут, само че още веднъж не съумя да изненада стража на гостите.

В 31-ата минута Фран Гарсия получи в наказателното поле след добър пробив. Той съумя да си настройки топката и стреля по диагонала с доста мощ. Неговият шут обаче прелетя над напречната греда.

Столе Димитриевски още един път отхвърли " лос бланкос ". В 39-ата минута той отрази рисков удар на Хоселу. Последва корнер, при който не последва друга обстановка пред вратата на Райо.

В 43-ата минута Белингам взе топката на границата на наказателното поле, съумя да се обърне, отстрани двама футболисти на гостите и по-късно нанесе удар. Той свърши всичко съвършено, само че изстрелът му мина настрана от задачата.

Хоселу изскочи сред бранителите на Райо Валекано и стреля с глава от границата на наказателното поле. Ударът му обаче не бе прецизен. Минутка по-късно Дейвид Алаба опитва да открие от директен свободен удар, само че и този шут мина около вратата на гостите.

Гостите имаха добър късмет в 64-ата минута, когато след центриране от директен свободен удар Раул де Томас опитва изстрел от въздуха, който обаче не бе прецизен. 

Четири минути по-късно Винисиус съумя да открие за " лос бланкос ", откакто Хоселу му остави топката в наказателното на съперника. Оказа се обаче, че нападателят на Реал Мадрид е в засада и в дейна позиция, макар че бразилецът бе създател на попадението. Така голът беше анулиран.

В 71-ата минута и удар на Родриго мина настрана от вратата след отлична композиция на домакините. Натискът на " кралете " продължи и през идващите минути, само че чистите положения липсваха. 

Три минути преди края на постоянното време Алаба съумя да стреля с глава, само че не затрудни Димитриевски. Последва и късмет за Родриго, който обаче също не съумя да преодолее стража на Райо. 

В продълженията опция се откри и пред Родриго. Бразилецът опита триково с пета да вкара, само че вратаря на гостите се оправи.

FT 0:0

Съставите на двата тима:

Реал Мадрид: 25. Кепа, 2. Карвахал, 22. Рюдигер, 4. Алаба, 20. Гарсия, 15. Валверде, 12. Камавинга, 10. Модрич, 5. Белингам, 14. Хоселу, 7. Винисиус

Райо Валекано: 1. Димитриевски, 12. Еспино, 24. Лежюн, 16. Мумин, 2. Рациу, 7. Паласон, 21. Сис, 23. Валентин, 18. Гарсия, 22. Де Томас, 17. Лопес
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР