Реакцията ми беше дълбоко лична и пак бих реагирала така

...
Реакцията ми беше дълбоко лична и пак бих реагирала така
Коментари Харесай

Фандъкова реагирала срещу ПИК в лично качество и замълча за партийна реакция

Реакцията ми беше надълбоко персонална и отново бих реагирала по този начин – самата аз съм била пострадала от сходни изявления. Обикновено преди акция постоянно става на въпрос, че съм болна от рак. Съчувствам надълбоко на проектант Игнатов. Това не е партийна реакция, а персонална – по този начин би трябвало да бъде. Така кметът на София Йорданка Фандъкова разяснява обстановката с материала на организация ПИК, която си разреши да пусне скандални фотоси на годеницата на претендента за кмет на " Демократична България " Йорданка Фандъкова.
Общината в никакъв случай не е имала взаимоотношения с ПИК. След като не работиш с тях, за какъв достъп става въпрос, обаче е тезата на Фандъкова. И добави пред Нова телевизия, че в този момент всяка партия би трябвало да си реши ще работи ли с ПИК. В целия откъслек на изявлението, в който ставаше въпрос за ПИК, Фандъкова по този начин и не назова организацията непосредствено с името ѝ.

Местните избори
Кампанията стартира 30 дни преди датата на изборите. Няма да оставя дилемите и работата поради сходни терзания и изказвания. Така Фандъкова отвърна на съперника си Мая Манолова, която я прикани да излезе в отпуск, откакто самата Манолова се отдръпна от поста на омбудсман. Кметицата се оправда и по какъв начин идната седмица, на последното съвещание на Столичния общински съвет (СОС), подготвяла отчет за пет парцела в " Младост ", застрашени от застрояване.
По тематиката, Фандъкова призна, че има изтекли периоди за отчуждаване и в действителност притежатели на парцели могат да влязат във притежание - особено за терени, където е отредено строене на детски градини. И се оплака какъв брой огромни били лобитата в строителството, особено за места, където сякаш има избрана кота на височина, само че в действителност се появяват здания, които са надалеч по-високи.
На въпрос за какво ще има изменен екип, Фандъкова отвърна, че първо била споделила, че имало неточности и няма по какъв начин за 10 години да не допускаш неточности. Приоритетите се сменят, трябват нови хрумвания, а те идват с нови хора, изясни столичният кмет. Според нея, при огромен ремонт никой не можел да подсигурява, че няма да има счупени плочки – по тази причина Фандъкова желае смяна в законодателството, с цел да може и архитекти, и проектанти да носят отговорност при работа, платена с обществени пари т.е. гилдиите да могат да лишават лицензи при неприятна работа. Грубо казано – в случай че някой проектант и/или архитект е с невисок рейтинг да не може да взе участие в публични поръчки. " Подготвям такова предложение с основния проектант ", посочи столичният кмет и се оправда, че в този момент не може да спре нито една компания от социална поръчка, в случай че тя не е в специфичен лист.
Фандъкова не пропусна да изтъкне, че старите рейсове в градския превоз останали в предишното, в предишното била и рецесията с боклука – по тази причина доста по-сериозно можело да се обърне внимание на кварталите.
По отношение на превоза, Фандъкова не разяснява никакви цени и по-специално така наречен Градска автомагистрала правата сред " Младост " и Автомагистрала „ Тракия ”. Столичният кмет акцентира и, че метрото не трябва да стопира, без значение какви избори предстоят, тъй като е жизненоважен план.
Що се отнася до бъдещето, кметицата предвиждала основаване на „ цифров зам.-кмет ”, който да движи електронната община, която да даде повече бистрота и експедитивност в работата с жителите и бизнеса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР