Реакция от Европейския парламент и покана към председателя му Давид

...
Реакция от Европейския парламент и покана към председателя му Давид
Коментари Харесай

Партия Волт с писмо до председателя на ЕП и призив да обърне внимание на протестите в България

Реакция от Европейския парламент и покана към ръководителя му Давид Сасоли да пристигна в България и да види персонално митингите против ръководството на ГЕРБ и премиера Бойко Борисов е поискала в особено писмо до Сасоли.
Писмото е подписано от евродепутатa на " Волт " Дамиан Бьозелагер, Рениер Ван Ланшот, съпредседател на " Волт Европа " и Настимир Ананиев, ръководител на " Волт България ".
В писмото " Волт " упорства за реакция от Европейския парламент против двойния стандарт изразен в поддръжката на Европейската национална партия (ЕНП) към държавното управление на Бойко Борисов и несъответстващото потребление на европейски средства. Имат се поради думите на ръководителя на ЕНП Манфред Вебер, който сподели пред Екологичен потенциал, че: " Групата на ЕНП поддържа напълно българското държавно управление на Бойко Борисов и неговите старания да отбрана на стопанската система от отрицателните резултати на коронакризиса, битката с корупцията… ".
" Волт " не приема тези двойни стандарти и считаме, че дейностите на ЕНП оказват помощ на антиевропейските придвижвания, които желаят да унищожат eвропейския план като цяло ", съобщи Настимир Ананиев.
Пълният текст на писмото:
" Уважаеми президент Сасоли,

Пишем Ви с дълбока угриженост по отношение на последните събития в България, член на Европейски Съюз от 2007 година
Ситуацията, която се развива сега, е мощно притеснителна за жителите в целия Европейски съюз. Корупцията, неналичието на господство на закона и нарушаването на конституционните права на жителите провокират огромно безпокойствие.
Докато Европейски Съюз следи, митингите нарастват всеки ден през последните 35 дни. Пишем Ви от името на първото общоевропейско придвижване Волт Европа. Волт има последователи във всяка страна членка и 15 регистрирани национални партии в цяла Европа. Дамиан Бьозелагер е нашият член на Европейския парламент, част от групата на Зелените / Европейски свободен алианс. Волт има общински съветници в България, Германия и Италия.
Нашите български другари и сътрудници от Волт България са на улицата, защото българските жители са съществено разтревожени от развиването в тази красивата страна.
Волт Европа поддържа митингите в България и настояванията на хората за оставката на държавното управление на Борисов и оставката на основния прокурор Иван Гешев. Причината да ви пишем е изказването на групата на ЕНП от 10 юли 2020 година, в което Манфред Вебер, ръководител на групата на ЕНП в Народното събрание, декларира: „ Групата на ЕНП поддържа напълно българското държавно управление на Бойко Борисов и неговите старания да отбрана на стопанската система от отрицателните резултати на коронакризиса, битката с корупцията… “.
Разбираме, че партията на Бойко Борисов е част от групата на ЕНП, само че стотици хиляди българи са на улици из цяла България и всички европейски столици, протестиращи против държавното управление на Бойко Борисов и необятно публикуваната корупция. Също по този начин стачкуват против несъответстващите стопански ограничения, свързани с КОВИД рецесията, ограничения платени от нашите европейски пари, които не доближиха нито до елементарните хора, нито до дребния бизнес. ЕНП е най-голямата група в Европейския парламент и сигналът, който дава в цяла Европа, е доста обезпокоителен. Изглежда се ползват двойни стандарти, когато ЕНП не поддържа дейностите върху това, което се случва в Унгария с Орбан или в Беларус с Лукашенко, само че в България с Борисов – те поддържат!
Подкопаването на европейските полезности и това, което ние отстояваме, е нездравословно за Европейския план и имаме вяра, че вие като ръководител на Европейския парламент би трябвало да предприемете ограничения и да осъдите корупцията и двойните стандарти в политиката. Всички тези дейности наливат масло в огъня на антиевропейските придвижвания и техните старания за заличаване на Европейския съюз.
 Първата паневропейска партия се учредява на конгрес в София Първата паневропейска партия се учредява на конгрес в София
Представители на 20 организации на Европейска партия " Волт " от разнообразни страни заседават в София на организационен конгрес, който се прове...
Властта не би трябвало да е по-важна от нашите полезности!
Искаме да използваме тази опция да заявим, че твърдо заставаме до настояванията на нашето българско крило и неговия водач Настимир Ананиев. Притеснени сме от неналичието на старания на българското държавно управление да подсигурява стандартите на правдивост, приходи и бистрота, почтени за България и Европа. Протестите не престават към този момент месец и сигурно гласът на жителите би трябвало да бъде чут. Бихме желали да ви поканим да посетите София и да се срещнете с европейците, които стачкуват повече от месец против корупцията, с цел да можете да чуете техния глас и претенции от първа ръка.
България остава ценена страна членка на Европейския съюз от 2007 година с богата история и просвета, и е вдъхновяващо да забележим европейски жители да се изправят, като стачкуват против систематичната неправда.
С това писмо желаеме да разтеглим поддръжката си за страната и жителите на България и горещо да пожелаем настояванията на протестиращите да бъдат чути.

 Предлагат санкция и затвор за изборните комисии, които не отразяват правилно вота Предлагат санкция и затвор за изборните комисии, които не отразяват правилно вота
Европейска партия Волт предлага въвеждането на 500 лева глоба за ръководителите, зам.-председателите и секретарите на изборните ко...
Надяваме се да забележим някои ясни дейности от Европейския парламент, който представлявате.
С почитание,
Рениер Ван Ланшот, съпредседател на Волт Европа
Дамиан Боезелагер, член на Европейския парламент за Волт
Настимир Ананиев, президент Волт България "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР