Реакции в социалните мрежиОрка, зомби, срам бяха коментарите след поставянето

...
Реакции в социалните мрежиОрка, зомби, срам бяха коментарите след поставянето
Коментари Харесай

Скулптурата на гневната майка подразни и украинците

Реакции в обществените мрежи
Орка, зомби, позор бяха мненията след слагането є пред Паметника на руската войска в София

Авторът ѝ е Неделчо Костадинов

Скулптурата “Викът на украинската майка”, която беше сложена против Паметника на руската войска в четвъртък, провокира вълна от мнения в обществените мрежи. Срам, срам, смут, гласят част от тях. Повечето отзиви са гневни и дефинират творбата като фалш, тъй като била основана доста преди да стартира войната и видяха опит на създателя ѝ да я пробута в подтекста са събитията.

Освен отрицателната оценка на разнообразни общественици, даже в групите за поддръжка на Украйна се появиха разочаровани мнения. Някои съпоставиха творбата с “орк” и “зомби”, съобщи Българска телеграфна агенция. Други считат, че задачата е не да се провокира състрадание, а омерзение от идеята на Украйна и украинските бежанци.



Във фейсбук профила си Неделчо Костадинов е разгласил фотоси на творбата си още от 2019 и 2020 година, дълго време преди войната в Украйна (на дребната снимка).

Сред множеството остри мнения бе и този на журналиста Стоян Иванов, който написа, че няма да разяснява художествените качества на творбата, а “факта, че тя е била замислена и “сътворена” години преди войната, ерго основателят ѝ доста грозно и безсрамно се възползва от страданията и болката на хората в Украйна и нашата съпричастност”. Зад концепцията за слагането на скулптурата стоят Христо Илиев-Чарли, Георги Стоев-Джеки и създателят на творбата Неделчо Костадинов.

Последният отбрани творбата си от нападките. Скулптурата била нова, отлята за пръв път единствено преди 2 седмици от метал. Всички скици във фейсбук отпреди години били единствено част от работния развой, съобщи Костадинов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР