Реакции сред близките на жертвите, предизвика решението на Hellenic Trains

...
Реакции сред близките на жертвите, предизвика решението на Hellenic Trains
Коментари Харесай

42 000 евро за всеки загинал при катастрофата край Лариса предлагат гръцките железници

Реакции измежду околните на жертвите, провокира решението на Hellenic Trains да изплати компенсации за починалите и ранените при нещастието в Темпи. Адвокатите на фамилиите, изгубили свои близки ги поучават да не одобряват препоръчаните 42 000 евро, защото ги лишават други искове за обезщетение.

Hellenic Train излезе с изказване по отношение на предплатените заплащания за покриване на непосредствените финансови потребности, както на фамилиите на починалите пасажери при влаковата злополука в Темпи, по този начин и на ранените.

Както акцентира в известието си, макар обстоятелството, че компанията не е виновна за произшествието, само че заради съображения от особена обществена сензитивност и поради европейското законодателство и процедура при сходни железопътни катастрофи, тя ще заплати:

- предплатено заплащане от 42 000 евро на фамилиите на починалите пасажери.

– за потърпевшите пасажери, без значение от тежестта на пострадването, предплатено заплащане от 5 000 евро, в случай че към датата на това известие не са приети в болница в здравно заведение или клиника и 10 000 евро, в случай че към датата от това известие те остават приети в болница в клиника и за задачите на посрещане на непосредствени финансови потребности.

В същото време фамилиите на починалите, ранените и останалите пасажери от съдбовния трен ще получат обезщетение от 300 евро за багажа им.

Както е известно, гръцките железници (ОСЕ) и Hellenic Trains са освободени от задължението за погашение на обезщетения с министерски решения – първото е издадено през 2009 година – които се възобновяват за интервал от пет години. Последното възобновяване – което не предстои на възобновяване съгласно железопътния регулатор – е било през 2019 година и изтича през 2024 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР