"Реактивните мерки, наложени в момента, категорично доказаха, че не дават

...
"Реактивните мерки, наложени в момента, категорично доказаха, че не дават
Коментари Харесай

Партията на Москов: Нужен е различен подход за справяне с COVID кризата

"Реактивните ограничения, наложени сега, изрично потвърдиха, че не дават нужния резултат. Те нито понижават натиска към болничната помощ, нито обезпечават базово възприятие за сигурност на обществото, нито водят до надзор на заболяваемостта. " Това се споделя в известие от партията изпратено до медиите, което публикуваме без редакторска интервенция.

Подходът още веднъж и още веднъж да се чака постигане на сериозни равнища на заразеност измежду популацията, след което да се афишира затваряне на цели браншове от социално-икономическия живот, лишава вероятността и опцията за обмисляне на хората. Подобно държание на страната трансформира от ден на ден български жители в съперници на противоепидемичните ограничения по принцип.

Партия КОД упорства за самодеен метод за надзор над Коронавирус рецесията, основаващ се на три съществени правилото:

Осигуряване на непрекъсваемост на естественият живот на незасегнатите от болестта

Масово тестване с антигенни проби, проведено във към този момент разпознатите рискови групи от популацията

Изолация и карантиниране само на потвърдените като заразоносители в резултат на тестванията, което ще подсигурява обикновено работно всекидневие на всички останали, при съблюдаване на базовите противоепидемични ограничения

Как:

1. Вкарване в всеобща приложимост на антигенните проби. Европейската комисия и Световната здравна организация излязоха със своите рекомендации, поставящи изискването употребените антигенни проби да имат най-малко 80% сензитивност и 97% специфика. Резултатите от всеобщото тестване в Словакия демонстрираха, че този метод може да бъде употребен за задържане на заболеваемостта в рамки, които не претрупват здравната система. За първите 4 седмици след всеобщото тестване позитивните случаи понижават с близо 50% от пиковата стойност преди взимането на тази мярка.

2. А) Правителството да оргаризира включването в битката с Коронавирус на цялата здравна система. В мометна единствено 31 лечебни заведения се грижат за 60% от пациентите, заболели от Коронавирус. Останалите 300 се грижат за 40% от тях. Като в 174 от тях лежат едноцифрен брой пациенти или изобщо не лежат (в 126 лежат НУЛА пациенти). Правителството да приключи практиката забележителна част от системата да се „ крие от рецесията “, с цел да обезпечи на пациентите нужната им здравна помощ.

Б) Управляващите наложително би трябвало да включат интензивно доболничната помощ и да подхващат ограничения за допустимо най-ранно диагностициране на пациентите с Коронавирус. В огромна част от случаите леталният излаз е резултат от несвоевременно потърсена или получена здравна помощ.

Голяма част от будещата съществено терзание повишена смъртност в последните седмици, която към този момент е два пъти над нормалната за това време на годината е породена от липса на навременна диагностика. Областите, в които смъртността в последните седмици най-вече надминава нормалните равнища за годината са: Разград – 143% повече умряли, Търговище – 108% повече умряли, Кърджали – 102% повече умряли. Същите тези области са в „ зелените региони “ по заболяваемост от Коронавирус. А повода за подобен ексцес на смъртността е, че тези хора в никакъв случай не стигат до диагноза Коронавирус, тъй като няма кой да ги тества, няма кой да ги прегледа и в последна сметка те стигат в лечебните заведения, когато към този момент е късно.

3. Нормативно регламентиране на включването на административния уред на страната и общините в процеса по надзор на спазването на базовите противоепидемични ограничения и налагане на нужните наказания.

Държавата би трябвало да подсигурява финансово и организационно осъществяването на функционалностите си по карантиниране на инфектираните и техните близки. За да се разбере размерът на този проблем е задоволително да се огледа статистиката, която демонстрира, че едвам 47% от дейните случаи са под карантина.

Неприемането на сходен метод, който от една страна подсигурява контрола върху разпространяването на инфекцията, а от друга, не води до от време на време вкарване на огромни групи от популацията в положение на наложена безработица, ще задълбочи разделянето в обществото. Ще ускори нездравословните за публичното и икономическото здраве на нацията политически трендове, избрали да паразитират върху полярните публични страхове за здравето или за хляба.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР