РБ Лайпциг си тръгна с точка от гостуването на Аугсбург,

...
РБ Лайпциг си тръгна с точка от гостуването на Аугсбург,
Коментари Харесай

РБ Лайпциг стигна до точка, въпреки че губеше с три гола

РБ Лайпциг си потегли с точка от гостуването на Аугсбург, макар че 17 минути преди края губеше с 0:3. Срещата приключи 3:3 след страховит завършек на дуела. Една от аргументите за обрата бе червен картон на бранителя на домакините Яго в 66-ата минута.

Вратарят на Аугсбург Томаш Кубек отрази удар на Форшберг в средата на първото полувреме. В 34-ата минута домакините поведоха с гол от дузпа на Бериша. Малко преди почиката Демирович пропусна да удвои задатъка, откакто ударът му с глава прати топката на сантиметри от вратата.

Гостите позволиха шести гол след ъглов удар за този сезон в 51-ата минута. Демирович бе оставен непокрит и с глава направи резултата 2:0. Варгас се възползва от ново центриране на Бериша в 64-ата минута, когато овладя топката и от воле я прати в мрежата.

Аугсбург към този момент виждаше трите точки, с които щеше да изпревари днешния си противник. В 66-ата минута обаче Яго получи втори жълт картон за второ ненужно нарушаване и обстановката се промени. Андре Силва върна гостите в мача, а Нкунку, който се появи като запаса, се разписа минута преди края на постоянното време. Французинът се реваншира за огромен пропуск, който направи малко по-рано.

Развитието сложи под голямо напрежение домакините и секунди след втория гол във вратата им се стигна до трети. Кубек отрази с крайник удар на Силва, само че топкато отиде при Уго Новоа. 19-годишният испански нападател бе прецизен и донесе точката на Република България Лайпциг. Това е второ следващо 3:3 за отбора на Марко Розе, който несъмнено има проблеми в отбрана.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР