Развитието на южните райони в София продължава стремглаво нагоре и

...
Развитието на южните райони в София продължава стремглаво нагоре и
Коментари Харесай

Истина? В този столичен квартал цените полудяха!

Развитието на южните региони в София продължава стремително нагоре и квартали като " Манастирски ливади " и " Витоша " към този момент не спадат в категорията " бюджетни ", заяви Imoti.net.Традиционно " Дружба " се счита за квартал, в предишното предопределен за работническата класа, с преобладаващи панелни блокове.

С времето обаче регионът стартира да се възприема като бързоразвиващ се и с построяването на някои големи офис здания, с близостта до метрото и летището,  кварталът стана прелъстителен за ново строителство. Но и има огромен избор сред здания от вид ЕПК и панелни блокове. Средната цена на кв. метър в " Дружба " е към 1425 евро.
-->
Метрото, което обхвана доста огромни елементи от " Младост ", изстреля цените до конкурентни с кварталите към центъра - доближават 2 000  евро за кв.м.

С 200 евро по-ниски са цените в другия завършек на София - " Обеля ". Предлагането на парцели там е малко по-плахо, спрямо други северни региони. В квартала доминират панелни блокове, само че има и доста свободни пространства, които вложителите припознаха като опция за строителство през последните 3-4 години.

В " Надежда " цените варират сред 1400 и 1600 евро. Кварталът има достъп до 4 метростанции, като разписанията и схемата на наземния превоз е по този начин проведена, че да води до метрото.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР