Развитието на нощен живот в градовете е тема, която винаги

...
Развитието на нощен живот в градовете е тема, която винаги
Коментари Харесай

Плюсовете и минусите за градовете, които развиват нощен живот

Развитието на нощен живот в градовете е тематика, която постоянно е отразявала разнообразни гледни точки, а от време на време и крайни отзиви. Със своята разнообразна палитра от клубове, питейни заведения, заведения за хранене и развлекателни събития , нощният живот притегля туристи, подтиква стопанската система и поддържа културния продан. Въпреки това огромна част от хората виждат отрицателните страни на това събитие, които се показват в звук, престъпност и натоварване на публичните услуги, нощният живот провокира опасения и несъгласия.

В публикацията ще разгледаме позитивните и негативните страни за  развиването на нощния живот . Целта ни е да се даде справедлив обзор на въпроса и да насърчи разсъжденията и дебатите за оптималните подходи за ръководство на нощния живот в градската среда.

Положителни страни:

  • Икономически напредък : Нощният живот може да способства за икономическия напредък на града посредством поощряване на туризма, привличане на вложения в хранително-напитателния бранш, развлекателната промишленост и услуги за събития.
  • Създаване на работни места : Развитието на нощния живот води до основаването на работни места в браншове като ресторантьорство, питейни заведения, клубове , сигурност и други
  • Културен продан и многообразие : Нощният живот дава опция за културен продан и многообразие, като събира хора от разнообразни култури , възрасти и обществени групи.
  • Подобряване на имиджа на града : Привличането на жива и разнообразна нощна сцена може да усъвършенства имиджа на града както на национално, по този начин и на интернационално равнище .
  • Повишаване на виталния стандарт : Нощният живот дава спомагателни благоприятни условия за занимания и развлечения за жителите на града, което може да способства за повишение на техния витален стандарт .
  • Стимулиране на творчеството и нововъведенията : Разнообразните изкуствени изрази и културни събития в нощния живот могат да подтикват творчеството и нововъведенията в града.
  • Подобряване на транспортната инфраструктура : Развитието на нощния живот може да докара до възстановяване на транспортната инфраструктура, като да вземем за пример удължение на работното време на публичния превоз.

Отрицателни страни: 

  • Шум и нарушение на спокойствието : Нощният живот може да докара до доста повишение на равнището на звук и нарушение на спокойствието за жителит е на близките квартали, което може да утежни качеството на техния живот.-
  • Престъпност и сигурност : Увеличаването на броя на хората, които се движат по улиците през нощта, може да усили риска от престъпност и произшествия, свързани с принуждение и обири .
  • Замърсяване на околната среда : Нощният живот може да способства за замърсяването на околната среда с боклуци и замърсяване на атмосферния въздух.
  • Натоварване на публичните услуги : Увеличаването на броя на хората, които се движат през нощта, може да натовари публичните услуги като превоз, опазване на здравето и полиция .
  • Негативни въздействия върху здравето : Честите нощни излизания и потреблението на алкохол и други опиати могат да доведат до отрицателни последствия за здравето на жителите .
  • Намаляване на качеството на съня : Прекомерното развиване на нощния живот може да докара до понижаване на качеството на съня за жителите на града, което може да има негативни последствия за тяхното здраве и работливост.
Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР