Развитието на икономическите отношения между България и САЩ и мерки

...
Развитието на икономическите отношения между България и САЩ и мерки
Коментари Харесай

България и САЩ активизират икономическото си сътрудничество

Развитието на икономическите връзки сред България и Съединени американски щати и ограничения за задълбочаване на съдействието бяха разисквани на среща сред министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов с новоназначения американски дипломат у нас Н. Пр. Кенет Мертен .

В рамките на срещата министър Стоянов показа своята самодейност „ закуска с вложители “ и акцентира, че срещите с американските предприемачите са от решаващо значение за приемане на противоположна връзка и установяване на верните дейности от страна на министерството. Той означи също, че през предходната година България и Съединени американски щати реализираха рекорден стокообмен , което потвърждава сполучливото развиване на двустранните връзки.

Посланик Мертен похвали американските компании за тяхното показване на българския пазар , само че изрази предпочитание за реализиране на още по-добри резултати. В тази връзка, министър Стоянов изясни, че сега се организира процедура за асортимент на търговски представители на България във Вашингтон и Чикаго. Той акцентира нуждата от функциониращи търговски представителства в Съединени американски щати и изрази възмущение от неналичието им досега.

Кенет Мертен съобщи, че американското посолство постоянно е имало положително съдействие с Министерството на стопанската система и промишлеността и изрази разбиране, че в бъдеще ще има още взаимни начинания за развиване на двустранните стопански връзки.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР