Развитието на фериботните връзки между България и Грузия обсъдиха министърът

...
Развитието на фериботните връзки между България и Грузия обсъдиха министърът
Коментари Харесай

Желязков доволен от фериботните ни връзки с Грузия

Развитието на фериботните връзки сред България и Грузия разискаха министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков и министърът на стопанската система и устойчивото развиване на Грузия Георги Кобулия. Те се срещнаха на Шестото съвещание на българо-грузинската междуправителствена комисия за търговско-икономическо и научно-техническо съдействие в София.

Двете страни се съгласиха, че съществуващата фериботна връзка сред Варна-Поти/Батуми-Черноморск е от значително значение за развиването на икономическите и комерсиалните връзки.
 България и Грузия с коридори сред Европа и Азия
България и Грузия с коридори сред Европа и Азия

Черно море би трябвало да бъде зона

Делегациите оцениха като градивна взаимната работа по многостранното Споразумение за развиване на нов транспортен кулоар Черно море - Персийски залив. Според тях планът ще сътвори благоприятни условия за ефикасни товарни транспорти сред Близкия Изток и страните от Централна и Източна Европа, както и за оползотворяване на възходящия търговски капацитет в двата района и обслужване на директния трафик от и за Далечния Изток.

На работна среща министрите Росен Желязков и Георги Кобулия разискаха съдействието в транспортния бранш сред двете страни. Те показаха, че т рябва да се употребява оптималният потенциал, който дават пристанищата на двете страни. Целта е да се усилят мултимодалните транспорти, което ще бъде в изгода за стопанските системи на България и Грузия.

Двамата министри разискаха и настоящи въпроси в региона на осведомителните технологии и известията и увериха, че положителните взаимоотношения сред двете страни в сферата ще продължат и отсега нататък.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР