Развитие по случая Цалапица“. Заподозреният за убийството на 24-годишния Димитър

...
Развитие по случая Цалапица“. Заподозреният за убийството на 24-годишния Димитър
Коментари Харесай

Майката на убития в Цалапица: Чакахме това задържане от 4 месеца

Развитие по случая „ Цалапица “. Заподозреният за убийството на 24-годишния Димитър Малинов е арестуван тази заран в Дания. Приятели на търсения Рангел Бизюрев са помогнали в четиримесечното му укриването в няколко страни, оповестиха от полицията и прокуратурата.

„ Аз самата бях в потрес от всичко протичащо се. Това го чакаме четири месеца “, сподели майката на убития Димитър - Атанаска Бакалова.

Снимка: bTV

Тя научи от екипа ни новината за задържането на търсения. Надява се показанията му да трансформират делото и да дадат повече изясненост за случилото се във съдбовната вечер.

Заподозреният в закононарушението построил мрежа от контакти

„ Делото за укривателство да бъде прекъснато, въз основа на неговите показания може тези, които се водят укриватели да станат съучастници в ликвидиране.

Бабата на Рангел Бизюрев съобщи, че ще го посъветва да каже истината пред проверяващите.

„ Той знае какво го чака, доста желая да го видя, доста ни е тежко. Дядото не устоя, ще го посъветвате и да каже истината - разибра се, дали той е отговорен, дали другите, дано се знае истината “, сподели Димитрия Бизюрева, баба на арестувания.

Според близки и другари на момчето арестуваните близнаци се пробват да трансферират цялата виновност върху Рангел Бизюрев

Рангел Бизюрев е задържан тази заран в Дания, където е почнал работа във компания за разчистване на стъкла, оповестиха от полицията. Използвал е подправени документи, прецизираха от прокуратурата.

„ Този човек постави доста старания, с цел да се укрие и тези старания в полза на истината водиха до това, че трябваше да го следваме от една страна в друга “, съобщи Стефан Джолев, шеф бранш в Главна дирекция „ Национална полиция “.

„ Изчакваме да чуем и неговото мнение, може да даде пояснение, може да откаже, какво ще каже - ще се съпостави с останалите доказателства по делото “, изясни Ваня Шопова, областен прокурор на Пловдив.

Изглеждаше леко изплашен и уплашен, сподели Стилиян Дзифков

Новината за ареста събра хората от Цалапица в центъра на селото.

В петък в съда стартира още веднъж делото против близнаците от Цалапица - то беше върнато поради разминавания в показанията им. На този стадий те са с обвиняване за укриване на тялото на жертвата, а главен обвинен е арестуваният. Кога той ще бъде докаран и разпитан в България - не е ясно.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР