Развенчани митове за златни кюлчета и монети: Какво трябва да знаете сега

...
Златото беше популярна инвестиция през последната година и има защо.
Коментари Харесай

Златото беше популярна инвестиция през последната година и има защо. Това е материален актив, който запазва стойността си добре, дори когато икономиката е разклатена. Може да диверсифицира вашето портфолио и да осигури така необходимата защита, когато други активи се провалят. И има много начини да инвестирате в него.

Един от най-популярните от тях е чрез закупуване на физическо злато под формата на кюлчета и монети. Това е прост и ясен процес, който може да ви осигури много предимства. Има обаче някои често срещани погрешни схващания, които могат да провалят решенията на инвеститорите. За да направите най-информирания избор за своите инвестиционни цели, важно е да сте наясно с тези погрешни схващания и истината зад тях.

Научете повече за инвестирането в злато с безплатен информационен комплект.

Развенчани митове за златни кюлчета и монети: Какво трябва да знаете сега

Не позволявайте на тези митове да ви обезсърчат да инвестирате в златни кюлчета и монети.

Мит №1: Златото е рискова инвестиция

Въпреки че цените на златото могат да бъдат променливи в краткосрочен план, златните кюлчета и монети широко се считат за сигурни инвестиции. Златото има дълга история на превъзходство на други класове активи по време на икономическа несигурност, хеджиране срещу инфлацията и предпазване на портфейлите на инвеститорите от загуби. Това го прави много по-малко рисков от активи като акции, които могат да загубят стойност за една нощ с малко или никакво предупреждение.

Мит №2: Златото е остаряло

Златото съществува от векове, използвани от древните цивилизации като всичко - от валута до бижута. Тази богата история може да го накара да изглежда старомоден, но далеч не е остарял. Всъщност точно тази дълготрайност прави златото толкова умна инвестиция.

В продължение на стотици години златото е запазило стойността си въпреки пазарните колебания и икономическите сътресения. Същото не може да се каже за активи като хартиена валута, която лесно може да бъде обезценена, или криптовалута, която все още може да се окаже мига в тигана. Ако искате да добавите стабилност към портфолиото си, златото е чудесен начин да го направите.

Мит №3: Трябва да сте богат, за да инвестирате в злато

Цената на златните кюлчета и монети варира в зависимост от фактори като тегло, чистота и продавач. Но като цяло минималните инвестиционни разходи са намалели с времето, което прави възможно всеки да купи злато със сравнително малка сума пари. С широка гама от размери, стилове монети и търговци на дребно на злато, от които да избирате, можете лесно да намерите продукт, който отговаря на вашия инвестиционен бюджет.

Заявете тук сега безплатен комплект за инвестиране в злато, за да започнете.

Мит #4: Само колекционери купуват златни монети

Въпреки че много хора колекционират златни монети заради историческото им значение или сантиментална стойност, те също са популярен избор сред сериозните инвеститори. Много златни монети се оценяват над спот цената на златото поради тяхната рядкост, история и майсторство и благодарение на малкия си размер често се съхраняват по-лесно от златните кюлчета.

Мит №5: Злато кюлчетата и монетите не носят възвръщаемост

Обратната страна на надеждността на златото е, че то не носи толкова висока възвръщаемост, колкото по-променливите активи като акциите. Въпреки това, стойността на тези активи е също толкова вероятно да паднат, колкото и да скочат. За разлика от това златото в миналото се е задържало и е увеличавало стойността си с течение на времето, преодолявайки икономически бури, които могат да унищожат други активи.

Възвръщаемостта му може да е по-скромна, но също така е по-стабилна, което може да го направи солидно дългосрочна инвестиция, за да запазите богатството си.

Мит №6: Златните кюлчета и монети са трудни за продажба

Златните кюлчета и монети са световно приети като валута и винаги се търсят , което ги прави високоликвидни активи. Инвеститорите могат да продават златото си бързо и лесно чрез различни канали, включително онлайн пазари, търговци на злато, аукциони и заложни къщи. Разбира се, от решаващо значение е да проучите потенциални купувачи и платформи, преди да продадете, но същото важи и за всеки артикул, който искате да продадете.

Изводът

Както при всеки финансов продукт, това е от решаващо значение за разбиране на всеки актив, в който мислите да инвестирате. Отделете време, за да направите своето проучване, запознайте се с плюсовете и минусите и помислете как златните кюлчета и монети се вписват във вашата инвестиционна стратегия. Физическото злато може да бъде ценна част от добре балансирано портфолио, ако можете да отделите фактите от измислицата.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР