Разваляме коалицията заради Македония! Петков иска да вдигне ветото! Коалционното

...
Разваляме коалицията заради Македония! Петков иска да вдигне ветото! Коалционното
Коментари Харесай

Слави Трифонов извика в ефир: Разваляме коалицията заради Македония! Петков иска да вдигне ветото!

Разваляме обединението поради Македония! Петков желае да вдигне ветото! Коалционното съглашение е нарушено - това извика в тв и радио ефира водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов.

Кирил Петков и Асен Василев се самозабравят като министър председател и финансов министър и би трябвало да бъдат спрени, добави той.

Кирил Петков основава различно външно министерство и това е национално изменничество, акцентира Трифонов.

Моето мнение е, че тези хора от Политическа партия не стават за това да се занимават с власт, с ръководство на страна. Те би трябвало да стоят оптимално надалеч от властта, Не съм популист. Имам цел - да свърша работата. Целта на Има Такъв Народ в държавното управление беше да се случат нещата, които бяха разказани в Референдума.

Това сподели водачът на партия ”Има подобен народ” Слави Трифонов в извънредно изявление за ”Дарик” в предаването ”Седмицата на Дарик радио”. Предаванто се излъчва и от телевизия 7/8, в чието студио се води диалогът.

Основната тематика е трусът в обединението и може ли да се седне на масата на договарянията или предстоят нови избори.

" Какво значи да си мъжага? Аз не съм популист. Да си популист означа да си народняк или да приказваш неща, които се харесват на народа. Казвам това, което считам, че е вярно ", стартира Трифонов.

" Аз съм от село, не се изявявам като модернизатор “, сподели още Слави Трифонов.

" Целта на Има Такъв Народ първо беше да се вкарат в деяние решенията на референдума, който ние организирахме. Това беше първата цел. После се случиха един куп неща. Ние спечелихме избори, трябваше да поемаме отговорност, взехме решение да не се събираме с други партии, а да свършим работа. Не успяхме да осъществяваме държавно управление. Направих едно изказване, че идващият път, колкото зависи от мен, ще направя всичко допустимо да има държавно управление. Ние подписахме съглашение с Политическа партия, а не с останалите партии. Това дали ще има държавно управление оттук насетне е въпрос на Конституция ", продължи Трифонов.

" Най-големият компромис беше да участваме в тази коалиция с Българска социалистическа партия. Те са част от статуквото. Аз съм наясно с цялата тази обстановка от 10 ноември 1989 година Това е най-сериозният компромис. Преодолях го с доста напън, не ми беше елементарно, само че се оправих. Не е имало четворни срещи първоначално. Петков и Василев организираха срещи по настрана. Записал съм си го Кирил Петков като " Кирил Петков Пробиотик ".

Той призна, че откакто през юли е спечелил изборите, е предложил на Петков и Василев да станат част от неговия кабинет. Петков сложил изискване в кабинета на Слави, Асен Василев да е министър на финансите. Той обаче не се съгласил и концепцията пропаднала.

" Те са доста гъвкави, флексабилни. Говорят с готовност нещо да се случи. Петков е прочувствен, Василев е еластичен въз основата на това да стане нещото ", охарактезира ги той.

" Аз съм изтеглил министри. За да се скапе, би трябвало да има други дейности и ходове. Аз не съм развалял нищо. Аз не съм човек, който гледа в профил. За положително или за неприятно съм участник в цялата тази работа “, посочи Трифонов.

Те имат отговорник, който е на директно послушание. В случая с външно министрество това е Весела Чернева, която води друга политика, двойна политика, разкри Трифонов.

" Според информацията, която имам, страната е много зле финансово ", добави той.

" Вие сега се явявате като представител на министър-председателя. Това е неговата теза. Има друга теза. Има Такъв Народ беше унижавана в обединението. Тезата за Македония да извърши своите задължения и чак тогава да започва претоворите за Европейски Съюз. Моето мнение е, че тези хора не стават за това да се занимават с власт, с ръководство на страна.Те би трябвало да стоят оптимално надалеч от властта “, нападна досегашните си сътрудници Трифонов.

" Кой е този потенциал, който ще дефинира кой е честен и кой не е? Има закон - това може да взема решение съдът. За морала се грижат фамилията, църквата и учебно заведение. Той какъв е на българите? Семейство ли им е, черква ли им е или е учебно заведение? Не му е работа да споделя кой е честен и нечестен. Четворната коалиция се появи за - да престане метода на ръководство на ГЕРБ. Кирил Петков прави същото, Политическа партия прави същото - взима еднолично решенията. Политическа партия ръководи като ГЕРБ. Петков и Василев са двете страни на една монета. Той кара влака, тъй като има коалиция. Той ръководи с коалиция ", сподели Трифонов още по адрес на Политическа партия, Кирил Петков и Асен Василев.

В момента, в който ми стана ясно, че това е е невероятно, се допитах до депутатите на Има Такъв Народ. Просто той не спря да се пробва да ни прескача по проблема с Македония. Не чу препоръки, не проумя обстоятелството, че има отношение към този проблем. В България говореше други работи, а пред посланиците и непознати политици, говореше друго. Лъжеше “, добави Трифонов.

“Петков споделя: Това е моят министър, аз вземам решение, той се държи властническо “, разяснява Трифонов.

" Хората са решили да имат такова мнение, прелестно е, че има независимост на словото. Това са цялостни нелепости. Има още 215 депутати. Те са определени от хората. Не сме ги назначили аз и вие. Вие срещу ли сте резултатите от последните избори? Какво да създадем? Да ги избием, да ги изключим? Ето, аз не ги одобрявам, други не ме харесват мен. Трябва ли да ме събират с този или оня, тъй като не ме харесват “, съобщи той за ГЕРБ и Движение за права и свободи.

" Аз съм индивидът, който е основал Има Такъв Народ. Аз съм единственият човек, който дружно със сценаристите, могат да кажат какво се случва в Има Такъв Народ. Два пъти ви споделих към този момент - единствените хора, с които съм се посъветвал, са депутатите на Има Такъв Народ. Да ви кажа четвърти, пети път... Те на 100% ме поддържаха да излезем от тази коалиция ", разкри Трифонов.

Последният път, в който съм виждал Ахмед Доган, е преди 15 години, когато беше на посетители в моето предаване по една друга телевизия, призна Трифонов.

" Нека ви кажа - да не забравяме, че ГЕРБ бяха обичани от публицистите. Тогава медии, които бяха доста близки, до Борисов, бяха в акция против мен. Сега има медии, които са близки до Кирил Петков. Вие негов апологет ли сте? Отговорете - вие харесвате ли го? Вие ми задавате въпроси, които са неуместни. Има значение дали го харесвате. Ако го харесвате, ще имате едно мнение, в случай че не го харесвате - друго. Медиите би трябвало да се сериозни. А против мен? Мълча си, споделям някакви неща, базирайки се на обстоятелства, а не на това дали го одобрявам или не го одобрявам “, остро реагира Трифонов на комфортните въпроси, сложени от водещия Константин Вълков, който явно имаше за цел да пази Кирил Петков и да извади от равновесие Трифонов.

" Приличам ли ти на граничар? ", извика Трифонов на Вълков, който явно пази Кирил Петков и офанзивата, която той, дружно с БАБХ, правят против частната лаборатория на Капитан Андреево.

" Какво? Това е безспорна тъпота! Аз какво общо имам с това? Нямам визия, говорите ми неща, от които не разбирам. Нямам нищо общо. Имам възприятието, че сте чудноват човек, който не чува какво му се приказва. Не ме ли разбрахте? Какво общо имам аз с Капъкуле? Що ме питате? Питайте ме за баба си “, скочи Трифонов на водещия.

" Моята майка, която е още жива, татко ми умря, тези хора са ми казвали кое е положително и неприятно. Ходил съм в социалистическо учебно заведение. Между третата и осмата година се образува един човек. Майка ми, моята майка, ми набиха в главата да знам кое е честно и кое е подмолно. Не съм осведомен със фамилията на Кирил Петков. Един човек се изправя и споделя " Вие сте нечестните, ние сме почтените ". Трябва да има доказателства. В една законова страна би трябвало да има доказателства. С каква цел ме питате за морала? Каква е вашата цел, че да ме питате. Не сте доста добър във етапа диалог. Ето вие вършиме някакви внушения и клевети с Капъкуле, това вършиме. Внушавате, аз нямам нищо общо, вие го казахте 10 пъти. Като оня американски филм е. Вие това вършиме. Знаете, че нямам нищо общо с Капъкуле, вие 10 пъти ме питате. Твърдо съм решен, че вършиме клевета. Искате да кажете, че аз имам нещо с кого? Аз нямам нищо с Движение за права и свободи, нямам нищо общо с Капъкуле. А вашето са въпроси, които водят към това. Защо го вършиме? Защо желаете да ме изкарате? В интернет написа всичко. Вие знаете ли, че написа, че съм рептил, имам люспи на змия. Що не го коментирате това? Щото ви наподобява неуместно. На вас ви изнася или на други хора им изнася, ми вършиме тука внушения. Нямам нищо общо с депесета, Капъкулета и гербове. Познавам Лех Валенса, Карл Люис, Брад Пит, познавам от най-обикновения човек в Чипровци до Михаил Горбачов. Питайте ме нещо за Капъкуле ", отговори Слави Трифонов на водещия Константин Вълков.

" Македонската музика е единствената част от фолклорната музика, която може да бъде в крайник с времето. Македония, македонската музика, е един доста мощен прочувствен проблем за всички българи. Няма популизъм тука. Това е значим, прочувствен проблем, който касае историята на България. Когато за първи и единствен път отидох в Македония, против нашето посолство в Скопие, имаше надпис " Бугари умрете ". Защо да умираме? Първи ги признахме. Дадохме им танкове. Те са наш брат. Над 100 000 имат български паспорти, а на преброяванего имаше 3000. Защо се опасяват да се нарекат българи, а се редят за паспорти? Някой ги стопира, някой им прави подстрекателство. Говорил съм с българи там, те са подложени на стрес. Докато Македония не промени Конституцията си и не съблюдава контракта от 2017 година, в случай че зависи от мен, няма да започват въобще договаряния ", разяснява Трифонов и значимата тематика със Северна Македония.

" Сега разбрах, за какво харесвате Кирил Петков. Вие сте от жълтите павета, от солта, а аз съм селяндур и чалгар “, подигра се Трифонов, откакто Вълков си призна, че е от София.

" Винаги съм се уповавал на специалисти. В началото ви споделих, че почитам хората, които правят работа. За мен единствената опция е да свършиш работата добре. Има си разнообразни форми за ръководство. Не съм споделил нищо какъв експерт е Лорер или жена му. Това е решил Кирил Петков. Това е част от играта да имаш съдружни сътрудници “, разяснява още Трифонов.

" Как ще наречете човек, който ви гледа в очите и ви споделя какво ще направи, а на следващия ден прави друго? Как ще го наречете? Според мен е измамник “, попита Трифонов, само че отговор от страна на водещия не последва.

" Аз съм се изразил ясно. Сигурно е достигнало до вас, че каквото кажа, това и върша нормално. Аз нямам доверие на вас, имам вяра на министър на външните работи. Аз знам по какъв начин се водят диалозите, какви документи има, вие грешите. Кирил Петков води двойна политика във връзка с Северна Македония. И в това съм уверен! “, отсече Трифонов.

" Опитът ми с Българска народна банка е скръбен. Политическа партия считат, че те са прави и щом посочат един човек, значи това е той “, показа повече Трифонов от кухнята в обединението.

Слави описа, че Петков му се е обадил по телефона в 23 часа, с цел да се разиска с останалите съдружни сътрудници кандидатурата за гуверньор на Българска народна банка. Освен това Петков го присъединил на спикер. Трифонов попитал на спикер останалите дали не се тормозят, че Петков и Рашков са арестували Бойко Борисов без те да бъдат известени.

" Те не споделиха нищо. Кирил Петков сподели, че ще приказваме персонално. Каза: “Който и да е началник на Българска народна банка, единствено да не е Каримански “.

Попитах го да ми каже, за какво не той, имаш информация ли, имаш разполагаем служби, Министерство на вътрешните работи, ДАНС, обикновено е да не знам всичко “, описа Трифонов.

Петков му дал отговор, че " Каримански е петно " и не го харесвал. " Оттогава не съм разговарял с него. Нали е честен? ", призна Трифонов.

" Не беше доста честно да излиза Петков и да изяснява, че половината от депутатите от Има Такъв Народ били честни, а другите не били честни. За мен изменник един път е изменник за цялостен живот. Аз ги питах за тази обстановка дали да постъпя по този начин, те на 100% ме поддържаха. Вие по какъв начин ще реагирате, забавно ми е, в случай че те имат за сътрудници ГЕРБ и Движение за права и свободи “, продължи коментара си някогашният шоумен.

" Заради Македония, не поради Има Такъв Народ! И поради нарушените съглашения и поради това, че не се ръководи добре страната във финансов аспект. Ама какво мога да знам, аз съм един някогашен артист. Изхарчени са над 15 милиарда до декември и още 4-5 милиарда до момента. Това са парите на уважаемите българи. Има хора, които се занимават с това и им вярвам, безусловно доверие, единият е Любомир Каримански ", уточни Трифонов повода, заради която изтегли министрите си и напусна обединението.

" Кирил Петков и Асен Василев се самозабравят и се държат несъответстващо, като министър председател и министър на финансите, те би трябвало да бъдат спрени. Той се пробва да тегли непрестанно заеми. За мен това да теглиш заем е доста рисково. Кирил и Асен споделиха в акцията, че няма да теглят нови заеми. Що не ги питате тях? Ще ви пратя видео. Не е ясно, зимата не е пристигнала още. Ще забележим кое е вярното. Взеха всички пари от енергетиката и от БЕХ по еднолично решение на Асен ги използваха както взеха решение “, съобщи Трифонов.

Интервюто на Трифонов беше онлайн и беше първото изявление на водача на “Има подобен народ”, което той дава тази година.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР