Разузнавателните служби на Турция са неутрализирани терорист. Той е отговорен

...
Разузнавателните служби на Турция са неутрализирани терорист. Той е отговорен
Коментари Харесай

Разузнаването в Турция неутрализира терорист, отговорен за смъртта на 40 цивилни

Разузнавателните служби на Турция са обезвредени терорист. Той е виновен за гибелта на 40 цивилни в Африн, Северна Сирия, предава Анадолската организация.

Идентифицираният като Хейсум Джума терорист, е бил обезвреден по време на интервенция в северния сирийски град Манбидж, оповестява организацията, базирайки се на източници от службите за сигурност.

Той е заемал виновна позиция в разследващата конструкция на Кюрдската работническа партия сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа. Те са считани от Анкара за две разклонения на една и съща терористична организация в Манбидж.

Разузнавателна информация, достигнала до Разузнавателна служба на Турция, е открила местонахождението му в Манбидж, където на 9 юли е била осъществена интервенцията, при която мъжът е бил обезвреден, оповестява Българска телеграфна агенция.

Хейсем Джума е виновен за бомбени набези в Джараблус през 2019 година, както и за нападението с цистерна с гориво на пазар в Африн на 28 април 2020 година, при което бяха убити 40 цивилни, в това число 11 деца, а 47 души бяха ранени, припомня Анадолската организация.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР