Разузнаването на самопровъзгласената Донецка народна република (ДНР) се сдоби с

...
Разузнаването на самопровъзгласената Донецка народна република (ДНР) се сдоби с
Коментари Харесай

Донецк: Киев е разработил настъпателна операция за прогонване на рускоезичното население

Разузнаването на самопровъзгласената Донецка национална република (ДНР) се снабди с проекта на украинската войска за настъпателна интервенция в Донбас, като главната цел е изтласкването на рускоезичното население от територията.

Това разкри на брифинг зам-началникът на отдела на Народната милиция на ДНР Едуард Басурин,цитиран в съветски медии.

„ Целта на украинската настъпателна интервенция против самостоятелните републики е да " прочисти " територията на националните републики от рускоезичното население, да го прогони в Русия и да получи надзор над цялата територия на националните републики ", акцентира Басурин.

Междувременно, според известията от петък до събота на обед бяха евакуирани 36 000 поданици основно на Луганската национална република (ЛНР). Към сутринта от ДНР са били евакуирани 3126 души.

Настъпателният проект на киевските сили за сигурност, който попадна в ръцете на Народната милиция на ДНР, включва нанасяне на главния удар в посока Краматорск-Дебальцево и по-късно постигане на границата с Руската федерация в границите на два дни до линията Алчевск-Енакиево, сподели Басурин. „ Главния удар на украинската войска е Краматорск–Дебалцево. Ударът се нанася от силите на 30-та механизирана, 17-та танкова и 95-та въздушно-щурмова бригади на Въоръжените сили на Украйна с поддръжката на 26-та артилерийска бригада. Следващата задача е постигане на линията Алчевск-Енакиево. По-нататъшната задача на групата е да доближи границата на Руската федерация в границите на два дни ", означи той.

„ В хода на военните дейности се възнамерява обкръжаването и блокирането на огромни обитаеми места Донецк, Луганск, Горловка и Алчевск “, добави Басурин.

По думите му украинската войска възнамерява при настъплението да унищожи военната и цивилната инфраструктура на ДНР и ЛНР на дълбочина 10-15 км от линията на прикосновение. „ Според проекта на украинските стратези в уречения ден „ D “ се планува заличаване на военни и цивилни дестинации на територията на ДНР и ЛНР на дълбочина 10-15 км “, означи Басурин.

,„ Този проект за настъпателна интервенция в Донбас е създаден от украинския Генерален щаб и утвърден с решение на Съвета за национална сигурност и защита при започване на февруари тази година. За интервенцията са отредени до пет дни “, добави Басурин.

Той разкри още, че спящи кафези на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) възнамеряват да правят диверсии на територията на ДНР и ЛНР по транспортни направления надълбоко в територията на двете ДНР и ЛНР, както и да отстраняват и отвличат обособени чиновници от управлението на републиките.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР