Разтвор на суроватка за градината Суроватката е течност, получена при

...
Разтвор на суроватка за градината Суроватката е течност, получена при
Коментари Харесай

Разтвор на суроватка – ефективен тор за домати и краставици

Разтвор на суроватка за градината

Суроватката е течност, получена при преработката на мляко в извара. Съдържа 93% вода, останки от млечен протеин и други хранителни субстанции. Използва се интензивно от градинарите като тор и средство за лекуване на гъбични болести. Най-често се употребява за краставици и домати.

Подготовка
Ако би трябвало да извършите поддържане на корените на растенията, разредете суроватката във вода на стайна температура в съответствие 1:10. Полейте растенията с това средство в корена и радиус от 50 см.

За листно напръскване разредете в съответствие 3: 1. Добавете няколко супени лъжици течен сапун към разтвора.

Винаги използвайте прясно подготвен разтвор, с цел да не стартират да ферментират млечните гъбички, в противоположен случай може да се развие нежелана патогенна микрофлора, която да навреди на растенията.

След като се появят първите същински листа на краставиците, подхранвайте с разтвор на суроватка. Редувайте листно и кореново отнасяне, интервалът сред тях би трябвало да бъде 1-2 седмици.

Доматите, както и краставиците се обработват 7 дни след пресаждането, а по-късно – един път седмично през целия вегетационен интервал.

Използвайте най-малко 1 литър за едно растение. Правете листно поддържане на всеки 10 дни. За по-здрави растения можете да третирате един път на 30 дни. Младият разсад се нуждае от отбрана и наторяване един път седмично.

Вижте още: Не изхвърляйте старите кърпи! Ето по какъв начин да им вдъхнете втори живот!

Последното поддържане с разтвор се прави няколко дни преди прибиране на реколтата.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР