Разтревожени родители протестираха вчера в иранската столица Техеран и други

...
Разтревожени родители протестираха вчера в иранската столица Техеран и други
Коментари Харесай

В Иран избухнаха протести заради вълната от натровени ученички

Разтревожени родители стачкуваха през вчерашния ден в иранската столица Техеран и други градове поради вълната от случаи на натравяне, засегнали ученички в десетки учебни заведения, оповестиха ирански новинарски организации и обществени медии, представени от Ройтерс.

Случаите през последните месеци, за които понастоящем няма пояснение, са засегнали стотици ученички. Иранските управляващи споделят, че девойките може да са били отровени и упрекват за това враговете на Иран, съобщи Българска телеграфна агенция.

Здравният министър на Ислямската република сподели, че става дума за случаи на " леко натравяне ", а някои политици обявиха, че потърпевшите може да са станали цел на твърдолинейни ислямисти, които са срещу това девойките да получават обучение.

За почувствали се зле ученички през днешния ден се оповестява от над 30 учебни заведения в минимум 10 от общо 31 ирански провинции. На видеоклипове в обществените медии се виждат родители, които прибират дъщерите си от учебно заведение, както и коли за спешна помощ и рейсове, които откарват потърпевши девойки.

Родители се събраха през днешния ден пред постройката на министерството на образованието в Западен Техеран, с цел да стачкуват, а митингът прерасна в антиправителствена проява, съобщи Ройтерс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР