Разтревожен за западните демокрации, станали според него жертва на фалшивите

...
Разтревожен за западните демокрации, станали според него жертва на фалшивите
Коментари Харесай

Обама е обезпокоен за демокрацията в САЩ и на Запад

Разтревожен за западните демокрации, станали съгласно него жертва на подправените вести и на възхода на национализма, някогашният американски президент Барак Обама обрисува през днешния ден в Дания мрачна картина на американския политически живот, съобщи Франс прес.

" Доста съм смутен от трендовете в света и в Америка ", посочи Обама в тирада пред предприемачи и студенти, произнесена в датския град Колдинг, написа novini.bg.

" Когато започнете да виждате, че нашата политика не се базира към този момент на обстоятелствата, когато започнете да виждате спор, който не се стимулира от друго, с изключение на от расови или националистически подбуди, когато започнете да виждате отменяне на науката, опита и логиката в политиката (...), значи това към този момент не е онази политика, която следва най-хубавите ни обичаи ", сподели той. 

Бившият президент на САЩ все отново усърдно избегна да спомене Доналд Тръмп. " В Съединени американски щати имаме повече разтърсвания и промени, в сравнение с чакаме ", сподели Обама, предизвиквайки смеха на публиката.

Обезпокоен от неналичието на ангажираност на жителите с публичния живот, той съобщи, че е значимо " в Съединени американски щати, в Европа и в други страни да се борим (...) за одобряване на идеалите на нашата конституция " и прикани европейците да се активизират.

" Когато едно население е пасивно, неприятно осведомено и не демонстрира угриженост, от това произлиза доста огромна заплаха ", посочи Обама. 

" Това в действителност не търпи отсрочване, когато виждаме какво се случва в Полша да вземем за пример или в Унгария (...) има постепенни промени, чиито последствия ще обиден цяла Европа ", предизвести той.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР