Разследванията за корупция срещу политици набъбват всеки ден. Това обяви

...
Разследванията за корупция срещу политици набъбват всеки ден. Това обяви
Коментари Харесай

Разследванията срещу политици за корупция набъбват, обяви Демерджиев

Разследванията за корупция против политици набъбват всеки ден. Това разгласи вътрешният министър Иван Демерджиев в изявление за БНР. Той не назова имена, с цел да не пречи на следствията, само че уточни, че има сигнали и против водачи на партии, в това число и парламентарно показани. " Има съществени данни за осъществени нарушавания, свързани с придвижвания на финансови средства ", посочи Демерджиев и даде обещание скоро обществото да научи кои са въпросните политици. 

Демерджиев разяснява и следствието за автомагистрала " Хемус ", по което обвинените към този момент са 9 души. " Част от тях са притежатели на доста съществени сдружения. Всеки може да свърже тези сдружения с други лица обратно по веригата ", уточни министърът. По думите му следствието в този момент е развило, тъй като Национална агенция за приходите си е свършила работата - назначени са неизвършени до момента инспекции, по които приходната организация работи с извънредно бързи темпове.  " Очаква се този месец да завършат всички инспекции, а това ще развърже ръцете на проверяващите органи да дадат отговор на въпроса къде са отишли парите, платени предплатено ", изясни Демерджиев.

Министърът разяснява и твърденията си, че във всяко едно от равнищата на настилката на автомагистрала " Тракия "  има вложени некачествени материали и неща, които не би трябвало да се намират там. Демерджиев уточни, че не нужно да си експерт, с цел да видиш качеството на настилката, а е нужно да познаваш нормативните условия към нея.  " Проверката на качеството демонстрира отклоняване на всеки един от пластовете на това, което е полагано на трасето на автомагистралата, където сме вземали проби. Това ще продължи и ще се вземат проби от други пътища ", сподели Демерджиев. И добави, че като се направи рекапитулация, " поразително съответстват размерите на невложените или неприятно вложените материали със сумите, които се коментират в публичното пространство като връщани на възложителите на тези поръчки ". " Някой е нарушил уговорката по контракта, влошил качеството на настилката, заплашил живота и здравето, увредил страната. А от това какво следва, ще каже прокуратурата ", заключи министърът.

За Гешев: Когато човек не желае да работи, търси аргументи

Колкото до непрекъснатите изказвания на основния прокурор Иван Гешев за взрив на битовата престъпност, Демерджиев уточни, че това е образец за " доста неприятен набор на данни и неприятен разбор ". То се закани скоро да даде на прокуратурата " действителни справедливи данни за престъпността ".

По думите на Демерджиев растежът на битовата престъпност за тази този година е много под 1%. В същото време разкриваемостта се е нараснала с над 7%. Това значи, спорем министъра, че казусът не е в Министерство на вътрешните работи. " Гешев да се замисли какво може да направи. Ако прокуратурата усъвършенства работата си със 7%, това незабавно ще се усети ", уточни той. И предложи Гешев да концентрира напъните си в институцията, която ръководи и почистването й. Тогава няма да има кой да й пречи да работи. " Когато не желае човек да работи, търси аргументи ", сподели Демерджиев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР