Разследването по Нексо“ е второ по мащаб след КТБ, -

...
Разследването по Нексо“ е второ по мащаб след КТБ, -
Коментари Харесай

Отдел „Хумор, сатира и забава“ на ГП*: Разследването на „Нексо“ е второто по мащаб след КТБ. Айде, бе…

Разследването по „ Нексо “ е второ по мащаб след КТБ, - съобщи гордо той. И добави, че това е международна вест и достижение. Дали пък той не е Меси в правораздаването, както ортакът му в политиката? Гешев сподели въп росната имитация мощно, с цел да го чуят и оттатък океана, където преди месец конгресмен го дефинира като опасност за сигурността освен на България, само че и за сътрудниците от НАТО. Поради замесването на името му в корупционни практики.

 

Самоиронията е отвод от илюзиите и предразсъдъците и ни прави по-свободни, - споделил е класикът.

 

Би било отлично, в случай че Гешев се самоиронизираше посредством изречението за КТБ и „ Нексо “. Той обаче е доста надалеч от висшия пилотаж на интелигентността – самоиронията. Защото има вяра в своята талантливост, както и че другите му имат вяра. Нищо, че даже каскетите край него знаят каква нелепост е изръсил.

 

И както постоянно, когато с думите борави безумен концерн, Гешев се оказва в капан.

Шумно рекламираното от него дело „ КТБ “, посредством което той се оказа в стола на основния прокурор, е пред цялостен неуспех. Червените бюлетини, които той изиска от Интерпол за банкера Цветан Василев и фамилията му – отпаднаха. Съдът в Белград не одобри нито едно от настояванията му за екстрадиция на Василев, заради липса на причини и доказателства. Главният очевидец на прокуратурата съвещание след съвещание затъва в несъгласия и лъжи. По други каузи към този момент е наказан за изказвания, които се оказват неистина. Други обвинени с всеки минал ден разрушават една по една тезите на прокуратурата и евентуално един ден по проблема с банката ще се произнесе Европейският съд.

Ще заплащат всички българи, а не Гешев обаче.

 

Ако Гешев към момента счита, че казусът „ КТБ “ е огромна алена точка в креативната му биография – грубо се е излъгал. Истината към този момент си пробива път и тя не е в негова изгода.

 

Сравнението на „ Нексо “ с КТБ е обезверен опит на Гешев да се задържи над водата. Или опит да бъде поканен в някое от шоутата на Рачков.

Той и каскетите му непрекъснато повтарят, че в осем американски щата се води следствие на „ Нексо “. Никъде обаче прокуратурата там не прави политически внушения, а се придържа към обстоятелствата. За разлика от българския случай.

 

Никой в Съединени американски щати няма да се върже на евтините Гешеви пропагандни трикове. От дейностите му обаче ще пострадат доста хора в името на персоналната му цел да бъде „ изпран “ и показан като героичен герой против корупцията и мафията.

 

Помагат му Висш съдебен съвет, ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и всички медии под техен надзор. Това не е за подценяване. Неслучайно от години чуваме: Във всяка страна има мафия, единствено в България мафията си има страна. Клише, факсимиле, но е правилно.

 

За Иван Гешев обаче има доста неприятна вест - той знае каква и знае от кое място ще пристигна. Вече е хванала самолета. И това не е комизъм, ирония и веселба. Иска му се, само че не е.

 

" Помощ! – извика Хвостиков, като че ли го колеха.

И се разсъни.

Облян в студена пот. "

 

(„ За изгодата от алкохолизма “, Михаил Булгаков)

 

Д-р Елена Иванова

 

------------------------------------

ГП* - Главен прокурор
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР