Разследването на катастрофата край Пазарджик отива в прокуратуратаОкръжната прокуратура в

...
Разследването на катастрофата край Пазарджик отива в прокуратуратаОкръжната прокуратура в
Коментари Харесай

Разследването на катастрофата край Пазарджик отива в прокуратурата

Разследването на злополуката край Пазарджик отива в прокуратурата
Окръжната прокуратура в Пазарджик пое следствието на тежката верижна злополука, при която през вчерашния ден починаха петима души на неопесъчен сектор, съобщи Българска национална телевизия. Проверява се работата на компанията, ангажирана с поддръжката на пътя - пазарджишкото сдружение "Еко Хидро". Най-вероятно компанията ще бъде глобена, оповестиха от Областното пътно ръководство.

Днес, както надлезът, по този начин и целият път до Велинград са щедро опесъчени.

Разследващите екипи са открили по какъв начин тъкмо е станала злополуката край пазарджишкото село Звъничево, при която починаха три дами и двама мъже, заяви представителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов.

Става дума за няколко последвали един след различен случая, аргументите за които ще бъдат изяснени дефинитивно, откакто станат ясни резултатите от назначените експертизи и се проучват показанията на очевидци.

Местните поданици предизвестяват за различен проблем на надлеза - от 8 години след повреда на електропровод не светят никакви лампи, което прави пътя рисков в тъмните часове на денонощието.

След острата рецензия към стопанина на пътя, инспекция на място направиха и от Института за пътна сигурност. Според специалистите в неправителствената организация в пътния сектор има голям брой нарушавания.

Според закона придвижването в обитаемо място е с оптималната скорост от 50 км, само че от Института по пътна сигурност настояват, че на надлеза ограничаването би трябвало да бъде от 30 км при мъгла. Заради проблемите с този път се упорства за оставки в АПИ. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР