Разследване разкрива нови сексуални посегателства срещу деца, извършени от католически

...
Разследване разкрива нови сексуални посегателства срещу деца, извършени от католически
Коментари Харесай

Разследване разкрива сексуални посегателства от полски свещеници срещу деца

Разследване разкрива нови полови похищения против деца, осъществени от католически свещеници в Полша, оповестява БГНЕС.
Броят на похищенията е близо 400, написа в отчет от 27 страници, оповестен от фондация, която оказва поддръжка на жертвите на педофили. Документът бил показан на папа Франциск във Ватикана, където тече огромна конференция на католическата черква за битка със половите похищения, осъществени от свещеници. По малкия екран в Полша бяха показани фрагменти на папа Франциск, който целува ръка на Марек Лисински от фондация "Не се опасявай ", който му дава отчета.
Документите сочат, че 85 свещеници в Полша са били наказани за педофилия, закононарушения на други 88 са били разкрити от медии, а още 95 Божи чиновници са били упрекнати в посягане от една или повече жертви. Докладът показва и 24 полски епископи или архиепископи, които са прикривали закононарушения на педофилите.
"Очакваме оставки измежду управлението на църквата в Полша, другояче нищо няма да се промени ", споделя Агата Дидушко-Зиглевска, един от създателите на отчета.
Отец Павел Рител-Адрианик, представител на полския епископат пък съобщи, че към момента не се е срещнал с отчета и настоя, че църквата има "нулева приемливост " към закононарушения като педофилията. Авторите на отчета настояват обаче, че полските епископи единствено симулират, че се борят с казуса, като одобряват ограничения, които не ползват на процедура.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР