Разследва се случай с 10 китайски граждани, задържани край Кюстендил,

...
Разследва се случай с 10 китайски граждани, задържани край Кюстендил,
Коментари Харесай

Задържаха 44-годишна, превозвала в колата си 10 китайски мигранти

Разследва се случай с 10 китайски жители, арестувани край Кюстендил, споделиха от прокуратурата. Това е първи случай на западната граница с емигранти от азиатската страна. 

При профилирана полицейска интервенция е арестувана 44-годишна жена. Установено е, че тя е превозвала с автомобила си 10 китайски жители. Водачката не се е подчинила на подаден сигнал от полицейски чиновници за прекъсване и инспекция в региона на село Граница, спряна е в село Багренци. Жената е адресно записана в село Долна Гращица.

Превозваните жители са имали персонални документи, издадени от Китайската национална република.

При последвалите процесуални дейности на адреси, населявани от 44-годишната жена, са открити и конфискувани 12 боеприпаса от друг диаметър, регистрационни табели на коли, огромна сума пари в евро, мобилни телефони, голям брой тетрадки с имена и телефони.

Чуждите жители, които е превозвала 44-годишната жена, са предадени на работа " Миграция “, а по-късно са настанени в Център за настаняване на мигранти в столицата.

В рамките на интервенцията е конфискуван е и лек автомобил, който е тестван в региона на село Берсин, ръководен от 37-годишен кюстендилец, както и съхраняваните в автомобила движимости.

По случая е формирано досъдебно произвеждане в Районно ръководство - Кюстендил, работата продължава под надзора на прокурор от Районна прокуратура – Кюстендил. Все още не е ясно дали става дума за каналджийство и накъде са пътували китайците, както и дали задачата им е незаконно прекосяване на границата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР