Разрешение Община Търговище да кандидатства за финансиране на проекти в

...
Разрешение Община Търговище да кандидатства за финансиране на проекти в
Коментари Харесай

Община Търговище ще кандидатства за финансиране на проекти в социалната сфера 

Разрешение Община Търговище да кандидатства за финансиране на планове в обществената сфера желае в докладни до Общинския съвет кметът доктор Дарин Димитров. И двата плана ще се осъществят по Програма „ Развитие на човешките запаси “ 2021-2027.

Едната от докладните е за продължаване на патронажната грижа в дома и след април 2023 година, когато завършва актуалният план. Както до момента, дейностите са ориентирани към възрастни хора в неспособност за самообслужване и хора с увреждания. 

Всяко лице от целевата група ще може да получава почасови здравно-социални услуги. Те ще включват доставка до дома на хранителни артикули и медикаменти, медицински услуги и рехабилитация, помощ при заявяване на административни услуги и психическа поддръжка.

Броят на потребителите, избран за община Търговище, се усилва от 118 на 241 души. Услугите ще се дават безплатно.

Вторият план, за който се желае позволение за кандидатстване, е по мярката „ Укрепване на общинския потенциал “.

По проекта ще може да се създават офиси за обслужване на потребителите на обществени услуги, да се наема и обучава персоналът, който има отговорности по Закона за персоналната помощ, Закона за хората с увреждания и Закона за обществените услуги. Ще може да се получава поддръжка и за правенето на анализи в сферата на обществените услуги и за разработване на стратегии за развиване на качеството им.

По програмата не се изисква финансиране от страна на Общината.  

Докладните ще бъдат прегледани на идното съвещание на Общинския съвет на 29 ноември. Те са оповестени в уеб страницата на Общината:  
https://targovishte.bg/wps/portal/municipality-targovishte/municipal-council/meetings/Sesia29112022
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР