Разрешени са сурови плодове и зеленчуциМъчите се да заспите, но

...
Разрешени са сурови плодове и зеленчуциМъчите се да заспите, но
Коментари Харесай

Какво можем да хапнем преди сън

Разрешени са сурови плодове и зеленчуци

Мъчите се да заспите, само че стомахът ви стърже и ви се желае да похапнете нещо, въпреки и мъничко. Отначало се съпротивлявате, след това ставате от топлото легло с желанието да пийнете вода, само че краката сами ви водят право към хладилника. Отваряте го и грабвате първото, което ви попадне, макар възприятието за виновност. Късно е да се спрете - рецепторите към този момент са усетили мириса на храна, а ръката ви е до лакътя в хладилника. Само момент и колбасът към този момент е в устата.

Не се надявайте, че нощното хранене ще усъвършенства съня ви. Не, няма, тъй като ще задейства отначало храносмилателната ви система и обменните процеси, също така може да докара до други проблеми като кариес и затлъстяване. Все отново не се отчайвайте - има храни, които са разрешени в късните часове и не водят до надебеляване. Стига да не прекалявате, несъмнено.

Преди всичко преразгледайте метода си на хранене, изключително на вечеря. Може би количеството не ви е било задоволително или сте яли прекомерно рано, по тази причина още веднъж сте огладнели преди сън. Последното хранене за деня би трябвало да бъде 4 часа преди лягане, не повече и не по-малко. Изпийте чаша топла вода, в случай че чувствате, че организмът ви желае спомагателна порция храна. Ако към този момент сте се оказали пред хладилника, вземете сурови зеленчуци - краставица, домат, зелена салата, или плодове - ябълка, круша. Не посягайте към кренвирши, кашкавал, тестени храни, останало от деня ястие.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР