Разрешава се извършването само на практически присъствени дейности на учениците

...
Разрешава се извършването само на практически присъствени дейности на учениците
Коментари Харесай

Взеха решение за по-големите ученици!

 Разрешава се осъществяването единствено на на практика присъствени действия на учениците от 5 до 12 клас и на студентите, които не могат да се проведат в електронна среда, а останалите им занятия остават онлайн до 31 януари т.г. бе решено на работно заседание при премиера Бойко Борисов. В него участваха министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, министърът на вътрешните работи Христо Терзийски и представители на Националния действен щаб и на имунизационния щаб.

В началото на съвещанието здравният министър рапортува на премиера, че епидемиологичната обстановка в страната продължава да се усъвършенства. " По отношение на заболеваемостта България към този момент е на 26-о място от страните в Европейския съюз, а като прибавим към тях и страните от Балканите, ние сме на 31-о място по заболеваемост и на 7-о място по смъртност от страните членки на Европейски Съюз “, уточни министър Ангелов. Той означи, че в лечебните заведения се регистрира трайна наклонност за понижаване на използваемостта на болничните кревати както в интензивните отделения, по този начин и отвън тях. Броят на излекуваните също изрично остава по-голям от броя доказани нови случаи на дневна база.

Въз основа на направените разбори и извършени срещи, министърът на опазването на здравето предложи на премиера и членовете на Министерския съвет да се позволи присъственото осъществяване на избрани на практика действия и изпити за учениците от 5 до 12 клас и на студентите във висшите учебни заведения, само че образованието им в електронна среда да продължи до 31 януари. Ще бъде квалифициран лист с тъкмо посочените на практика занимания, които по изключение ще се правят присъствено.

" Относно другите противоепидемични ограничения в страната, считаме, че те би трябвало да продължат да работят до края на месец януари т.г. “, безапелационен бе министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов. Той бе подсилен от просветителния и спортния министър Красимир Вълчев и Красен Кралев.

" Данните от последните седмици са отговор на всеки, който споделя дали са ни били верни и навременни по този начин наложените точни ограничения “, означи министър-председателят Бойко Борисов. Премиерът изрази признателност към всички лекари и медицински служащи, както и към Националния действен щаб за положителните резултатите в борбата с новия вирус, реализирани с допустимо най-меките противоепидемични ограничения на фона на рестриктивните мерки в Европа. " В същото време доста хора схванаха, че с дистанцията и маските, и в случай че пазят себе си и околните си - това е единствено добре за тяхното здраве. Голям плюс е и че децата вървят на ясли, детски градини и на учебно заведение до 5-и клас, с цел да не губят своите привички “, посочи министър-председателят.

Премиерът Борисов добави, че следва да се прегледат разнообразни разновидности за възобновяване на класните занятия при по-големите възпитаници от 5 до 12 клас.

Акцент на работното заседание при министър-председателя бе ходът на имунизацията против ковид у нас. До момента иминузираните са 16 161 души. " Утре чакаме първата доставка от втората позволена за приложимост ваксина на компанията " Модерна “. Количеството, което ще дойде, е 2400 дози като доставката се прави по едно и също време във всички европейски страни “, уточни Богдан Кирилов, изпълнителен шеф на Изпълнителната организация по медикаментите. Следващата доставка ще бъде на 18 януари, когато България ще получи 35 000 дози от имунизацията на " Пфайзер/ Бионтех “, следват още към 4000 дози на 25 януари още веднъж на " Модерна “, а на 2 февруари - 35 000 дози на " Пфайзер/ Бионтех “.

" Колкото се може по-бързо повече хора да се имунизират на първата линия, с изключение на докторите и учителите. Създайте прецизен и непоколебим график, както и оптимално добра организация за слагането на имунизациите. Случаи като този в Сандански повече да не се повтарят “, изиска министър председателят Борисов от здравния министър. Министър-председателят акцентира, че с идването на разнообразни партиди на имунизациите против COVID-19 по друго време се дава опция за потреблението на целия капацитет на системата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР