Разраства се втората грипна вълна в България. случаите на заболели

...
Разраства се втората грипна вълна в България. случаите на заболели
Коментари Харесай

Разраства се грипната вълна в страната. Вирусът тип Б атакува предимно децата и младите хора


Разраства се втората грипна вълна в България. случаите на болни от по този начин наречения грип вид "Б " се усилват. зараза към този момент е оповестена в област Бургас и община Варна. На доста места образователният развой е прекратен до 6 март. Във почивка са учениците от Шумен, Перник, Дряново, Благоевград и Трявна.

Здравните управляващи предизвестяват, че грипният вирус вид "Б " нападна най-вече децата и младежите. Симптомите му са висока температура, изнемощялост, мускулни и ставни болки, хрема и кашлица.

Властите оповестиха, че за първи път от 10 години насам има толкоз ускорено развиване на втора вълна от грип Б. Неговата клинична картина обаче не се разграничава от естествения, преобладаващ през тази година, грип А.

"Обръщам се към сънародниците си да взимат ограничения за грипа, които повтаряме – мити ръце, прилагане на маски и най-важното – отбягване на контакт с заболели хора. Не е зле малко да бъде заздравен организма с витамини ", съобщи проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център за заразни и паразитни заболявания.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР