Разраства се скандалът в Гърция с подслушването на телефони на

...
Разраства се скандалът в Гърция с подслушването на телефони на
Коментари Харесай

Жесток скандал тресе Гърция! Искат оставката на Мицотакис

Разраства се абсурдът в Гърция с подслушването на телефони на публицист и опозиционен водач. Събитието докара до оставки на висши чиновници, като ръководителя на Националната разследваща работа Панайотис Контолеон, съобщи БНР.

Утре се чака изказване на премиера Кириакос Мицотакис.

Скандалът с подслушването на евродепутата и водач на социалистите Никос Андрулакис добива размерите на политическа стихия. Опозицията упорства министър председателят Кириакос Мицотакис да поеме персонална отговорност и да подаде оставка. За на следващия ден е планувано намерено съвещание на Народното събрание, като опозиционни депутати упорстват министър председателят да даде цялостен лист на следените политици и публицисти.

Секретарят на държавното управление Григорис Димитриадис подаде оставка, както и ръководителят на Националната разследваща работа.

Според отчет, който се базира на държавни чиновници, Никос Андрулакис е бил подслушван по искане на службите на две непознати страни, които не се показват.

Депутати от ръководещата партия на консерваторите споделиха, че министър председателят не е бил осведомен за подслушването на водача на социалистите. Правителството също желае цялостна бистрота по случая, съобщи представителят на кабинета Янис Иконому.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР