Разраства се епидемията от морбили в Румъния. През последната седмица

...
Разраства се епидемията от морбили в Румъния. През последната седмица
Коментари Харесай

Епидемията от морбили в Румъния се разраства, бебе почина

Разраства се епидемията от морбили в Румъния. През последната седмица са регистрирани още 445 случая на болестта, оповестява осведомителният уебсайт Зиаре.

Общият брой на доказаните случаи на дребна шарка доближи 2455, което е нарастване с 445 по отношение на миналата седмица, демонстрират данни на Националния център за наблюдаване и надзор на заразните заболявания към Националния институт за публично здраве, съобщи Българска телеграфна агенция.

На Острова регистрират растеж на случаите на коклюш, в Румъния – на морбили

На 6 декември Министерството на здравеопазването на Румъния разгласи зараза от морбили на национално ниво, с цел да направи допустима имунизацията на деца на възраст между 9 и 11 месеца, както и на неимунизираните на фона на обезпокоително повишаване на случаите и огромния брой хоспитализации на инфектирани деца.

Според последните данни на румънските здравни управляващи най-вече регистрирани случаи на морбили има в окръзите Муреш и Брашов в Централна Румъния. Епидемията към този момент е обхванала 34 от общо 41 окръга, в това число Букурещ, по отношение на 29 обхванати окръга сега, когато бе оповестена.

Към момента в 29 окръга са регистрирани близо 2000 случая

Седеммесечно бебе умря от морбили предходната седмица, заяви Националният център за наблюдаване и надзор на заразните заболявания.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР