Разработената в Турция ваксина срещу COVID-19 - Турковак, получи разрешение

...
Разработената в Турция ваксина срещу COVID-19 - Турковак, получи разрешение
Коментари Харесай

Турската ваксина срещу COVID-19 получи разрешение за употреба

Разработената в Турция ваксина против COVID-19 - " Турковак ", получи позволение от турските управляващи за незабавна приложимост и ще стартира да се употребява от идващия уикенд. Това съобщи министърът на опазването на здравето Фахреттин Коджа, представен от Ройтерс. 

Фахреттин Коджа заяви новината от фабрика в югоизточния окръг Шанлъурфа, където се създава Турковак. " Скоро ще пристъпим към всеобщо произвеждане на имунизацията ", сподели Коджа и означи, че Турция ще стане една от деветте страни, основали ваксина против COVID-19. 

Турция стартира да създава " Турковак " тази година, само че стартирането й в приложимост беше отлагано няколко пъти. Президентът Реджеп Тайип Ердоган се зарече, че Турция ще направи имунизацията си налична в целия свят. Турция към този момент е сложила на популацията си над 125 милиона дози от китайската ваксина Синовак и тази на Pfizer/BioNTech, като над 51 милиона души са с две дози. Страната стартира слагането и на бустерни дози. 

Турция записва в последно време по към 20 000 нови случая на заразяване и към 200 смъртни случая на ден от коронавирус, отбелязва Ройтерс. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР