Разработчиците от биофармацевтичната компания Rubedo Life Sciences обявиха началото на

...
Разработчиците от биофармацевтичната компания Rubedo Life Sciences обявиха началото на
Коментари Харесай

Не е невероятно: в САЩ започват клиничните тестове на лекарство против стареене

Разработчиците от биофармацевтичната компания Rubedo Life Sciences оповестиха началото на пилотната фаза на проучванията на пробно лекарство. То е ориентирано против стареещите кафези, които се считат за съществена причина за обвързваните с възрастта болести, защото с натрупването си в организма провокират възпаления.

Продължителността на живота на хората по света се усилва, по тази причина учените се стремят да обезпечат на възрастните хора по-добро качество на живот. За тази цел е създадено лекарството RLS-1469, което е ориентирано към стареещите кафези в организма и ги унищожава, написа New Atlas.

Досега предклиничните изследвания са посочили ефикасността на RLS-1469 за понижаване на броя на стареещите кожни кафези. Те са свързани с развиването на възпалителни болести – атопичен дерматит и продължителен псориазис. Освен това се следи и понижаване на признаците на стареене в биопсичните проби от кожата на пациентите.

Разработчиците чакат, че използването на RLS-1469 ще обезпечи на пациентите с хронични кожни болести дълготрайни лечебни изгоди.

„ RLS-1469 би трябвало да бъде първата модифицираща болестта терапия за разлика от съществуващите през днешния ден медикаменти “, споделят те.

Резултатите от пилотните клинични изследвания в региона на дерматологията ще покажат кои диагнози и положения ще бъдат изследвани по-нататък.

Патентованата ИИ платформа за разкриване на медикаменти на Rubedo разпознава избрани цели, които могат да бъдат лекувани.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР