Разработчикът OpenAI добави нова функция към своя изкуствен интелект DALL-E,

...
Разработчикът OpenAI добави нова функция към своя изкуствен интелект DALL-E,
Коментари Харесай

Невронната мрежа DALL-E се научи как да „дорисува“ картини

Разработчикът OpenAI добави нова функционалност към своя изкуствен интелект DALL-E, която разрешава на системата да генерира нови образни резултати, които уголемяват границите на всяко изображение.

На картинката, която публикуваме можете да видите по какъв начин DALL-E си " показва " благодарение на човешки повод какво се намира зад рамката на портрета на Йоханес Вермеер " Момичето с перлената обица ". По този метод, даже и въз основа на лимитираната информация, предоставена от портрета, системата " пресъздава " обекти в стила на Вермеер, като имитира сенките и светлите елементи на оригинала.

Функцията за „ дорисуване “ може да се употребява за разширение на истинското наличие. Много консуматори на DALL-E са го употребявали, с цел да видят какво се крие оттатък познатите изображения. Подобно на други системи с изкуствен интелект, които преобразуват текст в изображения, моделът изисква от хората да разказват нови образни резултати. Ето за какво в някои случаи усъвършенстваните изображения са направени в същия жанр като истинските творби. А в други случаи резултатът е постапокалиптична Мона Лиза и даже още по-странни неща.

Всеки искащ може да употребява DALL-E, само че заради огромния брой искащи има лист на чакащите. Ако запишете вашите данни ще получите покана, когато компанията успее да разшири изчислителната мощност на своите сървъри -  нещо, което се прави непрекъснато.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР