Разпространяващата се идея за роботи убийци и унищожение на човечеството

...
Разпространяващата се идея за роботи убийци и унищожение на човечеството
Коментари Харесай

Експерт: Роботите убийци ще съществуват само ако ние сме толкова глупави, за да им позволим

Разпространяващата се концепция за роботи убийци и заличаване на човечеството е холивудска фикция и похищение на вниманието от по-належащи алтернативи , които интелигентните машини съставляват в обществото.

Това мнение изрази един от най-влиятелните компютърни учени във Англия сър Найджъл Шадболт , професор по компютърни науки в Оксфордския университет, написа " Гардиън ".

Шадболт предвижда, че изкуственият разсъдък ще донесе големи изгоди на човечеството , ще революционизира диагностицирането и лекуването на рак, ще трансформира образоването и трудовия пазар.

Ако се появят проблеми, счита той, те няма да са поради съзнаващи машини , които ненадейно са се трансформирали в такива като сюжета с кино лентата " Терминатор ".

Ясно е, че заплахата няма да е вследствие на това, че роботите са решили да ни изтласкат и е почнала гражданска война на роботите , акцентира Шадболт.

" Ако има роботи убийци, ще се случи, тъй като сме задоволително глупави, с цел да им дадем инструкциите или програмен продукт да го създадат , без да имаме човек в цикъла на решенията ", посочи професорът.

Шадболт направи коментара преди началото на конференцията CogX в Лондон, на която редица водещи фигури показват последното развиване на изкуствения разсъдък и евентуалното му въздействие.

Юрген Шмидхубер, немски експерт в региона на изкуствения разсъдък, също отхвърли концепцията, че изкуственият разсъдък може да докара до крах на човечеството.

" Развлекателната промишленост е мощна във вкарването на тези хрумвания във вашите глави, само че фактически сюжетът на тези филми е в действителност слабоумен ", счита Шмидхубер.

Той се базира на " вътрешния търговски напън " към фирмите да основават другарски надъхан към индивида изкуствен интелект.

95% от всички проучвания на изкуствен интелект са за да се удължи човешкият живот , хората да живеят по-здравословно и по-щастливо. Те желаят да ви продадат нещо, което желаете да купите, изясни той позицията си.

По-рано Илън Мъск, изпълнителен шеф на " Тесла ", предизвести, че интелигентните машини съставляват екзистенциален риск за човечеството.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР