Разпространителите на фалшиви новини в световен мащаб стават все по-креативни,

...
Разпространителите на фалшиви новини в световен мащаб стават все по-креативни,
Коментари Харесай

Експерти: България е част от глобална схема за дезинформация, фейк новините набират популярност

Разпространителите на подправени вести в международен мащаб стават все по-креативни, достигайки до повече хора. Това сподели в ефир на " Твоят ден " някогашният зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев. По думите му България не е съответна цел на тези офанзиви, само че несъмнено е част от по-мащабни схеми. 

" Виждаме, че обществените мрежи излизат отвън надзор. Разпространението на подправените вести става все по-голямо, а тематиката за имунизациите е единствено дребна част от пъзела. Безспорно главен провинен за всеобщата дезинформация е Русия, която следва своите ползи на Балканите, а образците за това са доста ", изясни той. 

PR специалистът Георги Малчев разяснява, че в днешно време в цифровия свят е извънредно елементарно обособени групи да създадат огромни проблеми. Съществуващите логаритми на обществените мрежи в множеството случаи поддържат това. 

" Видяхте какъв брой време лиши, да вземем за пример, видеата на групировката ИДИЛ да бъдат отстранени от интернет пространството. Костваше доста старания това да се случи ", изясни още той. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР