Разпространението на коронавируса се увеличава все по-често от хора на

...
Разпространението на коронавируса се увеличава все по-често от хора на
Коментари Харесай

СЗО: 20, 30 и 40-годишни не знаят, че са заразени и все повече увеличават пандемията

Разпространението на ковид се усилва все по-често от хора на възраст 20, 30 и 40 години и мнозина не знаят, че са инфектирани , съобщи във вторник районният шеф на Световната здравна организация за Западния Тихи океан.

Длъжностните лица на СЗО обявиха, че този месец делът на по-младите измежду инфектираните се е нараснал в международен мащаб , излагайки на риск уязвими групи от популацията по света, в това число възрастни и заболели в гъсто обитаеми региони със слаби здравни услуги.

" Епидемията се трансформира ", съобщи виртуален брифинг районният шеф на Западния Тихоокеански район на СЗО, Такеши Касаи. " Хората в 20-те, 30-те и 40-те си години от ден на ден усилват разпространяването. Мнозина не знаят, че са инфектирани. Това усилва риска от предаване на по-уязвимите ".

Увеличението на нови случаи накара някои страни да наложат още веднъж блокади, до момента в който фирмите се надпреварват да намерят ваксина против вирус, който удари стопанската система, умъртви повече от 770 000 души и болести близо 22 милиона .

Съобщава се скок на болести в страни, за които изглеждаше, че вирусът е под надзор , в това число Виетнам, който до неотдавна мина три месеца без вътрешно предаване заради нападателните старания за понижаване на болестта.

" Това, което следим, не е просто възобновление . Вярваме, че това е сигнал, че сме влезнали в нова фаза на пандемия в Азиатско-Тихоокеанския район ", разяснява Касай.

Държавите са по-способни да понижат въздействието за живота и стопанските системи , като комбинират ранно разкриване и реакция за ръководство на инфекции .

Въпреки че са следени разновидности, СЗО към момента вижда вируса като " релативно постоянен " , сподели Касай.

СЗО също подсети на производителите на медикаменти да следват всички нужни стъпки за проучване и развиване при основаването на ваксина.

Сокоро Ескаланте, механически чиновник и консултант по политиката за медикаментите, съобщи, че СЗО координира с Русия , която този месец стана първата страна, издала регулаторно утвърждение за ваксина COVID-19 . " Надяваме се да получим отговора във връзка с доказателствата за тази нова ваксина ".
 Китай и Русия ще вършат взаимни проучвания на имунизацията
Китай и Русия ще вършат взаимни проучвания на имунизацията

Нови насоки на съдействие сред Пекин и Москва
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР