Разпродажбата на активите на КТБ продължава с пълна сила, като

...
Разпродажбата на активите на КТБ продължава с пълна сила, като
Коментари Харесай

Синдиците на КТБ с нови права да продават на тъмно имущество на банката

Разпродажбата на активите на КТБ продължава с цялостна мощ, като синдиците на банката ще имат опция да продават имуществото ѝ при непрозрачни условия – с директно договаряне и без първична продажна цена, в случай че не са съумели да ги продадат 3 пъти на обществена продажба.
Това плануват промени в Закона за банковата неплатежоспособност, импортирани в Народното събрание от депутати от Движение за права и свободи и подкрепени от ръководителя на правната комисия Данаил Кирилов и депутат от „ Обединени патриоти “.
В претекстовете не се загатва, че категорично са свързани с банкрутиралата банка, само че е видно, че се цели придобиването на апетитни активи на КТБ при непрозрачните условия на директното договаряне.
Закодателството и сега планува опция за директно договаряне, в случай че на търгове с очевидно или скрито наддаване не се яви покупател. За тази цел е нужно позволение от ръководителя на Управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете. Новите ремонти отстраняват даже и този нежен надзорен механизъм, давайки право на синдиците непосредствено да продават активи на КТБ на определен от тях покупател.
Други ремонти плануват да се отстранен държавните такси, които синдиците дължат при водене на делата, най-много при оспорването на цесии. В случаите, в които по формирани от банката, синдика или фонда каузи съдът е назначил " особени представители ", техните хонорари ще се дефинират по Закона за правната помощ, където оптималният хонорар е 450 лева
Така се пресича опцията за в допълнение източване на банката посредством огромни адвокатски хонорари, които съгласно източници от правосъдната система могат да надвишават 100 000 лева
Дава се опция и за служебно регистриране на кредиторите в листата на признатите от синдика вземания, което съгласно вносителите ще подсигурява правата на кредиторите при положение на оповестяване на нищожност на направено прихващане.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР