Разпределени са ресорите на зам.-министрите на здравеопазването. Д-р Бойко Пенков

...
Разпределени са ресорите на зам.-министрите на здравеопазването. Д-р Бойко Пенков
Коментари Харесай

Пенков поема спешна помощ, Начева – бюджета на МЗ

Разпределени са ресорите на зам.-министрите на опазването на здравето. Д-р Бойко Пенков поема медицинските действия и образованието, медикаментите и медицинските произведения, центровете за незабавна помощ, медико-социалните домове за деца, държавните психиатрии, центровете “Фонд за лекуване на деца ” и за асистирана репродукция, организациите по медикаментите “Медицински одит ” и по трансплантация и Националния център по трансфузионна хематология.

На зам.-министър Жени Начева са поверени публичните поръчки, интернационалните планове, електронното опазване на здравето, бюджетът и финансите на Министерство на здравеопазването.

Зам.-министър Светлана Йорданова ще продължи да дава отговор за предварителната защита на публичното здраве, за отчитането и оценката на националните здравни стратегии и профилирани донорски стратегии. Поверени са й още режимите, свързани с водите и храните, както и дейностите към имунизациите, които се реализират от основния държавен здравен контрольор. Йорданова ще управлява върху Националния център по заразни и паразитни заболявания, Националната експертна лекарска комисия и Националния център по радиобиология и радиационна отбрана.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР