Разпоредил съм карантината да се намали до 10 дни, защото

...
Разпоредил съм карантината да се намали до 10 дни, защото
Коментари Харесай

Борисов: Разпоредил съм карантината да е до 10 дни, децата трябва да ходят на училище

Разпоредил съм карантината да се понижи до 10 дни, тъй като децата би трябвало да вървят на учебно заведение. Това сподели пред бТВ министър председателят Бойко Борисов от Брюксел, където е вторият ден от Eвросъвета.

Той разясни, че ограниченията би трябвало да се съблюдават прецизно – да се носят маски на закрити публични места, да се съблюдава отдалеченост и да се следи за дезинфекцията.

Освен предпазването на физическото здраве, Борисов акцентира и на психичното и удостовери, че няма да се затварят учебни заведения. Но би трябвало да се съблюдават ограниченията, добави той.

Премиерът разясни, че е признат общ проект на Европейска комисия за деяние против разпространяването на ковид.

Но съгласно мен той трябваше да работи от юли, а не в този момент под паника някои страни да ползват ограничения за затваряне, които да вкарват в суматоха и другите страни, счита още Борисов.

Той разясни, че е разисквана и Зелената договорка, като се чака декември месец да се вземе решение за понижаване с 55% на нездравословните излъчвания до 2030 година у нас.

Борисов съобщи, че по какъв метод ще стане това и дали от нездравословните излъчвания на коли, на централите или от други браншове на стопанския живот - ще понижим, ние би трябвало да го създадем, добави той и призна, че е доста мъчно страни като Българи, Чехия и Полша ще се оправят с тези условия.

Днес на съвета се разискват външнополитически въпроси. И макар че напрежението с Турция не е дневния ред, Кипър и Гърция упорстват за ясна европейска позиция по отношение на напрежението в Средиземно море.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР