Разпоредих да има обжалване на решението, че Златен век може

...
Разпоредих да има обжалване на решението, че Златен век може
Коментари Харесай

Борисов разпореди, а ДНСК обеща да обжалва пускането на строежа на Златен век

Разпоредих да има обжалване на решението, че " Златен век " може да се строи. Това написа министър председателят Бойко Борисов във Фейсбук, откакто на първа инстанция съдът реши да махне възбраната за прекъсване на градежа.

В правосъдното решение на първа инстанция се показва, че ДНСК не са ревизирали, че позволените нарушавания при градежа към този момент са отстранени - да вземем за пример за една от главните плочи, както и се пояснява Законът за устройство на територията в смисъл на годно строително позволение, тъй като то било възобновено в период от основния проектант Здравко Здравков. Но Борис Милчев, дълготраен шеф на правния отдел в Направление " Архитектура и градоустройство " на Столична община, сега е правист към Камарата на архитектите в България и представляващ жители от " Борово ", които стопираха сходен план при магазин " Мартинели ", е безапелационен, че разрешителното не е годно, тъй като в действителност не е подновявано от Здравков, а е единствено допълвано - подробни претекстове можете да прочетете ТУК!
След решението от " Артекс " разясниха, че непозволеното съгласно тях прекъсване на плана дотук им е коствало 1,8 млн. лв..
Иначе от Министерство на регионалното развитие оповестиха, че " Дирекцията за народен строителен надзор ще апелира решението на Софийския административен съд пред Върховния административен съд в най-кратък период ", като прибавят, че през днешния ден, 2 август, е получено формалното решение на Софийския административен съд по проблема.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР