„Разпоредено е на колегите от „Балкантрансгаз“ във възможно най-кратки срокове

...
„Разпоредено е на колегите от „Балкантрансгаз“ във възможно най-кратки срокове
Коментари Харесай

Жечо Станков: Документите за „Балкански поток“ вероятно ще са при комисията за проверка следващата седмица

„ Разпоредено е на сътрудниците от „ Балкантрансгаз “ във допустимо най-кратки периоди да дават документите за „ Балкански поток “ на комисията за инспекция на кабинета „ Борисов 3 “. Предполагам, че в границите на идната седмица ще бъде предадена, само че тук става въпрос за стотици хиляди страници, които ще бъдат копирани и предоставени. Не е вярно тази информация да бъде качвана на флашка и разнасяна “, съобщи заместник-министърът на енергетиката в оставка Жечо Станков в „ Тази заран “.

„ Ние сме толкоз открити, виждате всички процедури на „ Балкантрансгаз “ се афишират на база на Закона публичните поръчки. Никога не съм виждал госпожа Мая Манолова в тази светлина – толкоз нападателна “, съобщи Станков във връзка влизането на ръководителят на комисията за инспекция на разноските на кабинета „ Борисов 3 “ в газовото сдружение.

По думите на Станков диверсификацията на газовите доставки за България е реалност, построени са връзки с Румъния, а през Гърция получаваме и азерски газ и потребителите могат да закупуват синьото гориво на борсата от разнообразни снабдители.

Заместник-министърът на енергетиката в оставка означи, че В момента най-големите количества за транспорт по „ Балкански поток “ са резервирани от „ Газпром “, само че „ процедурата беше открита и съгласно условията на Европейски Съюз “.

Инвестицията за построяването на тръбата ще бъде върната във „ допустимо най-кратки периоди “. България получава до 110 млн. $ от директни такси, а „ Газпром “ заплаща за потенциала на газопровода без значение дали транзитира синьо гориво по него.

80% от компресорните станции са на територията на нашата страна, което е късмет нашата страна да стане „ незаобиколим фактор на газовата карта “.

Станков, който беше номинацията на ГЕРБ за министър на стопанската система в проектоправителството " Митов ", разяснява и отхвърли за сформиране на кабинет от „ ИТН “.

„ Колегите от „ ИТН “ трябваше да излязат с лицата си и да поемат отговорност “, съобщи Станков и означи, че офертата за 10 депутати, които да гласоподават за държавно управление на групировката на Трифонов остава.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР