Разпоредбата на чл. 161, ал. 5 от ИК много ясно

...
Разпоредбата на чл. 161, ал. 5 от ИК много ясно
Коментари Харесай

Десислава Ахладова: ГЕРБ не е допуснал нарушение на Изборния кодекс

Разпоредбата на член 161, алинея 5 от ИК доста ясно споделя, че министър-председателят, министрите, народните представители, президентът и вицепрезидентът през време на акцията не излизат в длъжностен отпуск, било то заплатен, или неплатен, защото не могат да делегират своите пълномощия на други лица. Това съобщи, съобщи БГНЕС.
Кандидат за депутат от листата на ГЕРБ в Перник разяснява обвиняванията на Българска социалистическа партия за нарушавания на Изборния кодекс.
 Ахладова: Фигурата на прокурор, проверяващ основния, е искане на Брюксел Ахладова: Фигурата на прокурор, проверяващ основния, е искане на Брюксел
С решението за въвеждане на фигурата на самостоятелен прокурор, който проверява основния прокурор, изпълняваме решението по делото Колеви....
Малко по-рано лидерът на Коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ в 23 МИР София-град съобщи, че ще сезират ЦИК и Съвет за електронни медии за „ безогледното държание “ на министър-председателя Бойко Борисов по време на предизборната акция.
„ Няма по какъв начин Министерски съвет да спре да действа в интервал на акция. Именно по тази причина Изборният кодекс е направил изключение. За всички други членове, които не са в тази група, която споделих, важи условието, че са задължени в предизборната акция да употребяват длъжностен или заплатен годишен отпуск. По време на мероприятия наложително членовете на кабинета са задължени да са в един ден заплатен годишен отпуск. Няма по какъв начин да действа Министерски съвет в случаите, в които целият Министерски съвет е излязъл в заплатен или длъжностен отпуск. Смятам, че тези изказвания не дават отговор на истината “, акцентира Ахладова.
Тя разяснява и обвиняването, че Борисов раздава пари от джипа. 
„ По отношение на второто изказване, че пари се раздават от джипа на премиера, доста ясно желая да кажа, че на Министерски съвет ние министрите решаваме къде и по кое време да отидат тези средства. В множеството случаи кметовете също са поканени по места, изложили са своите проблеми, даже на място част от министрите са отишли и видели проблемите. Само в случаите, в които в действителност има потребност тези пари и средства да бъдат отпуснати, точно Министерски съвет е органът, който отпуска средствата “, добави още тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР