Разполагаме с всички ваксини, които са регистрирани в страната. Напълно

...
Разполагаме с всички ваксини, които са регистрирани в страната. Напълно
Коментари Харесай

Проф. Габровски: Няма напрежение с ваксините

Разполагаме с всички ваксини, които са регистрирани в страната. Напълно задоволителни са количествата, като чакаме още количества ваксини в идващите дни. Toва съобщи заместник-директорът на „ Пирогов “ проф. Николай Габровски в утринния блок на Българска национална телевизия. По думите му организацията към този момент е нормалната за „ Пирогов “ – пет са отворени пункта, които да работят през целия ден за първична и вторична имунизация. Нещата вървят много умерено, ритмично и няма напрежение, увери проф. Габровски.

Той уточни, че хората разбрали, че имунизациите няма да свършат, а идват доста по-подготвени и с попълнено осведомено единодушие. РНК имунизациите са много по-предпочитани, само че като цяло считаме, че всички ваксини са положителни и работят, безапелационен бе проф. Габровски.

Почти през целия ден има хора, към 1000 души дневно минават за слагане на ваксина. Ако има огромно скупчване пред пунктовете за имунизация е основана организация по какъв начин да се разпределят пациентите. Хората би трябвало да бъдат изцяло спокойни и има чиновници, които да ги ориентират на къде да отидат, акцентира медикът.

Той настоя, че би трябвало да продължи позитивното отношение към имунизациите и хората да създадат всичко допустимо да се имунизират в точния момент, тъй като това е методът да се оправим с пандемията. До 10 май ще продължат „ зелените коридори “, като болничното заведение има всички вероятни ваксини в България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР