Разполагаме с доказателства, които могат да бъдат счетени като косвени

...
Разполагаме с доказателства, които могат да бъдат счетени като косвени
Коментари Харесай

Изяснена е самоличността на жертвите при взрива в блока във Владиславово


" Разполагаме с доказателства, които могат да бъдат счетени като косвени и касаят самоличността на жертвите. Изчакваме заключението на ДНК експертизата ", изясни той.

По думите му жертвите са открити в два прилежащи жилището, във всеки по едно тяло. Двата жилището са изцяло унищожени – срутени са преградните стени.

Преди дни двама души починаха при детонация и пожар в жилищен блок във Варна. 14 души са настанени в болница, няколко фамилии са настанени в общински жилища. Причините за гърмежа към момента се обясняват. 

" Наясно сме с характерностите на врива – той е от така наречен обемни гърмежи, които могат да бъдат породени от централизация на елементарно запалими субстанции в затворено помещение ", уточни окръжният прокурор на Варна.

По думите му концентрацията им би трябвало да бъде много огромна, с цел да провокира този гърмеж.

Огледите не престават и през днешния ден с присъединяване на експерти по взривно дело, само че всички данни досега приказват за обемен гърмеж, при който няма изявен епицентър. 

" Все още не е ясно кой е причинителят, проверяват се няколко версии. Може да се каже, че в жилището е имало елементарно запалими субстанции, само че към момента няма потвърждение дали е имало взривни субстанции или не ", посочи Красимир Конов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР