Разплитането на мистерията с изчезването на 28-годишния Юмер Мехмед, който

...
Разплитането на мистерията с изчезването на 28-годишния Юмер Мехмед, който
Коментари Харесай

Кървави новини за мистериозно изчезналия човек на Митьо Очите

Разплитането на мистерията с изгубването на 28-годишния Юмер Мехмед, който в общественото пространство се показва като занаятчия на гипсокартон и издирван строителен служащ, всеки миг ще завърши, написа " Флагман ".

Всъщност става въпрос за похищение и по всяка възможност последвала физическа гибел на изпечен нарушител, който е бил профилиран в подготовката и реализацията на палежи.

До този миг за Юмер Мехмед се знаеше, че e бил задържан за съпричастност към групата на Димитър Желязков-Очите и разследван за палежи, рекет и разпространяване на дрога.

Всъщност Юмер се оказва момче за всичко, директно зависещ на предприемача Станимир Рагевски, който от своя страна е част от по-горното равнище на добре проведена незаконна конструкция.

Мястото, докъдето стига белият Мерцедес комби, зад кормилото, на който е Рагевски, а до него седи Юмер Мехмед, бе намерено. Той стига до блок 47 в жк. „ Зорница “ на 4 август, към 15:10 часа. Там следите на двамата се губят. В 16 часа е изключен и дефинитивно телефонът на Юмер.

Открита е кръв, чийто разбор демонстрира по неоспорим метод, че е на Юмер Мехмед. Вероятността да е жив клони съвсем към нула, защото дългогодишният му „ шеф “ е имал съществени аргументи да го отстрани от мръсния бизнес.

Има достоверна информация за тенденциозен палеж на бистро „ Селена " на Северния плаж в Бургас, осъществен през май 2010 година Това бе едно от най-посещаваните заведения, на чието място в този момент е организиран Saxa beach. По това време Юмер е бил на 18 години и е „ работел “ към този момент за Рагевски. „ Селена “ изгоря при мистериозни условия.

Едно от съмненията бе, че притежателят самичък си е поръчал опустошението, с цел да употребява застраховката.

„ Не знам дали тогава Рагевски взе пари от застрахователя, само че всички от нашия кръг знаехме, че неговото момче Юмер в действителност заля с няколко туби нафта „ Селена “ и взе участие в палежа “, сподели източник на уеб страницата от ъндърграунда, на който може да имаме доверие.

Репортерите, които пробваха да отразят случая тогава, бяха посрещани враждебно от ресторантьора, който даже си разреши брутално да натроши скъпа телевизионна камера и да налети с пестник на оператор.

Това удостоверява близостта им от доста години обратно. Че Юмер е експерт по палежите, се удостоверява и от присъединяване му в огнената вендета с двете катафалки на две погребални организации в Бургас през 2018 година, когато започнаха и първите съществени арести на групата на Димитър Желязков Очите.

Какво е наложило в този миг обаче Юмер физически да изчезне – излишен ли е, или се е трансформирал в опасност за шефовете си?

Има два разновидността - не са изключващи се, а в противен случай, звучат разумно и в цялост.

След престоя му от една година и половина в Софийския арест по обвиняването за палежите, Юмер е изискал от работодателя си отплата за пропуснати изгоди и поради неудобството да седи зад решетките.

Но има и още една причина, която е доста по-сериозна. Към края на октомври предходната година мярката за неотклонение на Юмер от „ задържане под стража “ в София, е изменена с по-леката „ домакински арест “.

Спецсъдът му е поставил гривна, с цел да го следи, която е свалена на 15 декември м.г. Според проверяващите обаче има опция по някакъв метод да е взел участие в покушението на 47-годишната брокерка Теодора Бахлова, която изчезна на 28 октомври м.г. по здрач?

Подчертаваме, че 55-годишният Рагевски, с който Бахлова е ималa остаряла бизнес връзка, а са били и близки другари, през последните година-две страда от прогресиращо неврологично заболяване, обвързвано с недоразвитост на долните крака, започваща от дребния таз надолу.

Физически той не се усеща добре и е малко евентуално да може да се оправи с ликвидиране самичък.

Бахлова е била с доста затруднения след прекаран коронавирус – висока захар, интензивен пулс, високо кръвно налягане и изцяло психическо безсилие, само че не е и в положение, в което да е елементарен обект за нападение.

Има голяма възможност за съпорт от страна на Юмер в този случай, считат проверяващите. Със сигурност следите на дамата се губят точно в парцел, който е благосъстоятелност на Рагевски – в региона на Първо районно управление (на МВР) в Бургас.

Отново в регион, обвързван с парцел на Рагевски, безусловно потъва в нищото и Юмер. Изключено е Рагевски самичък да унищожи физически коравия и наедрял мъж на 28 години, след което да се отърве от останките. Търсенето на съучастници прави следствието извънредно тежко за криминалистите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР