Разпитът на бившия главсек на МВР Живко Коцев приключи, но

...
Разпитът на бившия главсек на МВР Живко Коцев приключи, но
Коментари Харесай

Приключи разпитът на Живко Коцев, адвокатите му мълчат повдигнати ли са обвинения

Разпитът на някогашния главсек на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев завърши, само че юристите му мълчат повдигнати ли са му обвинявания за аферата с Агенция „ Митници “.

В 14.30 часа през днешния ден той влезе в постройката на Антикорупционната комисия, съпроводен от тях. Негови бранители са Илиян Василев и Даниела Доковска. Разпитът му в КПК продължи повече от 3 часа, като след него самият Коцев не застана пред публицистите, въпреки да бе заречен коментар.

Очаквам да присъствате и когато оправдаят господин Живко Коцев или когато прекратят обвиняването против него. Това сподели пък Илиян Василев. Той обаче отхвърли да отговори директно на въпроса дали Коцев е получил обвиняване. Така не стана ясно дали клиентът му е бил измамен под наказателна отговорност или Василев засяга бъдеща догадка. С другия юрист на Живко Коцев – Даниела Доковска, сме уверени, че той не е направил закононарушение. Заяви вместо това Василев.

До този миг по аферата обвинени бяха четирима души. Сред тях някогашната шефка на Агенция „ Митници “ Петя Банкова, а също посоченият за необут на контрабанден канал Никола Николов-Паскал. Под отговорност за присъединяване в проведена незаконна група за контрабанда, пране на пари и подкупи са подведени и татко и наследник Марин и Стефан Димитрови. Те са посочени за доближени на Паскал.

Самият Живко Коцев до момента беше предпазен очевидец по делото. Именно от неговия телефон, който самичък предал на проверяващите, са и фотосите, запечатали по какъв начин

Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР