Разочарованието от изгубения финал на Световното първенство в Катар предизвика

...
Разочарованието от изгубения финал на Световното първенство в Катар предизвика
Коментари Харесай

Безредици във френските градове след загубения финал

Разочарованието от изгубения край на Световното състезание в Катар провокира вълнения по улиците на няколко от най-големите градове на Франция. Футболните почитатели влязоха в конфликти с полицията в Париж, Ница и Лион, като органите на реда е трябвало да употребяват сълзотворен газ, водни оръдия и мощ, с цел да разпилян ядосаните ултраси, които са ги замеряли с бутилки и камъни. Арестувани са 227 души, разгласи Министерството на вътрешните работи на Франция. 

Безредици белязаха Европа няколко пъти след разнообразни мачове по време на Световното състезание в Катар. Най-тежка бе обстановката след отпадането на Мароко на полуфиналите след загуба точно от Франция. Тогава се стигна даже до гибелта на 14-годишно момче.

За трети път в историята си Аржентина завоюва международната купа, откакто на финала в Катар надделя досегашния отличник Франция със 7:5 след осъществяване на дузпи. Така Лионел Меси сбъдна най-голямата фантазия в живота си. Той осъществя две попадения на финала, а французинът Килиан Мбапе записа хеттрик.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР