Разочарован дядо, който бил огорчен, че внучките му не го

...
Разочарован дядо, който бил огорчен, че внучките му не го
Коментари Харесай

Дядо с наследство от £500 000 завеща по £50 на внучките си

Разочарован дядо, който бил наскърбен, че внучките му не го посещават доста постоянно, решил да им остави единствено по £50 в наследството си. Неговото деяние е признато за законно, това постанови британски арбитър.

Фредерик Уорд-старши разпалил фамилна омраза, откакто оставил съвсем цялото си положение от £500 000, в това число жилището си на стойност £450 000, на две от децата си, когато умрял през 2020 година

Той  бил наскърбен от петте дъщери на мъртвия си наследник Фред-младши и споделил на юристите си, че е смутен, че не са го посетили, откакто е бил приет в болница три пъти заради  белодробно заболяване.

Но откакто научават, че са съвсем лишени от завещание, петте внучки на Фред – Карол Гоуинг, Анджела Сейнт Марсилия, Аманда Хигинботам, Кристин Уорд и Джанет Пет – завеждат дело и настояват, че имат право на една трета от парите на починалия си дядо, написа Metro.

Съдията от Върховния съд Джеймс Брайтуел постанови, че наследството от 2018 година е „ изцяло рационално “, добавяйки, че внуците са имали „ стеснен контакт “ със своя „ отчаян “ дядо.

Отхвърляйки техния случай, Брайтуел декларира: „ Някои може да възприемат мнението, че като общо изказване, когато детето на завещателя е умряло преди него, той нормално би трябвало да остави еднакъв дял от остатъка си на потомството на това дете. Въпреки това решението да не се прави това и да се раздели остатъкът и по този метод по-голямата част от наследството сред неговите оживели деца надали може да се назова наредба, която никой рационален завещател не би могъл да направи. “

Сестрите настояват, че наследството от 2018 година е „ невалидно “ и чичо им Тери Уорд и вуйна им Сюзън Уилтшър „ прекалено са повлияли “ на дядо си да промени наследството си, с цел да им даде своя дял от имуществото.

Но арбитър Брайтуел сподели, че „ доказателствата не се приближават до това да ме убедят “, че Тери е „ принудил “ татко си или че Сюзън го е „ направлявала “ по този начин, че да сложи под подозрение волята му.

Фред-старши преди този момент е направил наследство, което разделя имуществото му сред трите му деца.

Но Фред-младши умря преди татко си през 2015 година, след което фамилията се разпадна и господин Уорд не се срещал с децата му.

Когато наследството на господин Уорд беше прочетено от Тери след гибелта му, избухна яростен мач - който беше записан и пуснат в съда - когато се разкри, че петте сестри са били съвсем изключени от последната воля на своя дядо.

На всеки от тях беше връчен плик с £50 в брой от чичо им. Учителят Брайтуел сподели, че сестрите не са посетили дядо си в болничното заведение, тъй като не са били осведомени, че той е там, само че това се дължи на това какъв брой постоянно е одобряван.

Петте сестри бяха правили единствено „ понякога къси визити “, с цел да видят дядо си, до момента в който той беше в близки връзки със сина си Тери и Сюзън.

„ Най-вероятно, поради променените условия след гибелта на Фред младши и ограничавания контакт с ищците по-късно, Фред е останал отчаян от ищците “, сподели магистър Брайтуел.

 Брайтуел споделя, че сестрите не са посетили дядо си в болничното заведение, тъй като не са били осведомени, че той е там, само че това се дължи на това какъв брой постоянно е одобряван, а също и „ тъй като контактът сред страните е спрял във всеки случай “.

Петте сестри бяха правили единствено „ понякога къси визити “, с цел да видят дядо си, до момента в който той беше в близки връзки със сина си Тери и Сюзън.

„ Най-вероятно, поради променените условия след гибелта на Фред младши и ограничавания контакт с ищците по-късно, Фред е останал отчаян от ищците “, заключава Брайтуел.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР